Ízletes olasz babos tésztasaláta
Ízletes olasz babos tésztasaláta

Tészta és zöldség ? igazi olasz nyári előétel!

Előkészületi idő: 15 perc
Főzés: 12 perc
Kész: 27 perc alatt
 

Hozzávalók

  • Rigatoni olasz tészta / vagy amihez kedvünk van
  • Zöldbab – 15 dkg
  • Répa – 2 közepes
  • Babkonzerv, borsókonzerv
  • Koktélparadicsom – 250 gr
  • Póréhagyma
  • Olívaolaj
  • Só, bors

Elkészítés

1

Főzzünk ?al dente? rigatoni tésztát sós vízben, majd leöntjük és hideg vízben átmossuk egy szűrőben. Ezután jól lecsöpögtetjük, félrerakjuk kicsit megszáradni. Veszünk egy nagy salátástálat, hozzáöntünk 1 dl olívaolajat és darálunk rá jó adag borsot.

2

Közben előkészítjük a zöldbabot: levágjuk a széleit, megtisztítjuk, átmossuk és 3-4 cm-es darabokra szeljük. Meghámozzuk a répákat is és közel ugyanakkorára aprítjuk, mint a babokat.

3

Forró, sós vízben megfőzzük a zöldségeket körülbelül 8 perc alatt, majd leszűrjük, és hideg vízben átöblítjük, hogy lehűljenek, ne főjenek tovább. Mikor jól lecsöpögtettük, hozzáöntjük a salátástálba a tésztához.

Közben leszűrjük a bab- és borsókonzerveket is, átöblítjük hideg vízzel, majd hagyjuk lecsöpögni.

4

A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk és a tésztához keverjük. Ezután a póréhagymákat is megpucoljuk, felaprítjuk karikákra és mehet bele a tálba. Önthetjük bele a babot is és jól összekeverjük ? ha szükséges, még öntünk hozzá egy kevés olívaolajat.

5

Egy pár perc pihentetés nem árt neki a fogyasztás előtt, de az sem baj, ha több órát áll kint. Hűtő-hidegen ne együk, de szobahőmérsékleten kiváló!

Buon appetito!

Ízletes olasz babos tésztasaláta
4.7 (93.33%) 3 votes

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..