Július hónap friss élelmiszerei

Július a forróság és a szabadságok ideje: asztalainkra minden nap friss zöldség és gyümölcs kerülhet a kertből, vagy a piacról. Potyognak a szilvák és a barackok a fáról, mindennek friss, üde és édes íze van. Mennyei július! Nézzük hát milyen szezonális vitaminforrásokból érdemes feltankolnunk ebben a hónapban!

Július hónap szezonális zöldség-gyümölcsei

GyümölcsZöldség
SárgabarackRetek
NektarinUborka
MeggyBrokkoli
CseresznyeKukorica
Eper Paradicsom
MálnaZöldbab
SárgadinnyeHagyma
SzilvaBab
FügeSárgarépa
Fekete áfonyaZöldpaprika
ŐszibarackCukkini
GörögdinnyeMángold
KörteFehér répa
Padlizsán

Gyümölcsök tekintetében végre itt a sárgadinnye, szilva, málna és görögdinnye ideje, de fogyaszthatunk még mindig sárgabarackot, cseresznyét és epret is.

Tisztít, méregtelenít és nagyon finom

A lédús, jéghidegre hűtött görögdinnye a legjobb frissítő a kánikulában, nagyon magas a víztartalma, mindazonáltal vizelethajtó is: segíti kiüríteni a szervezetből a káros anyagokat, miközben tele van rosttal és hasznos anyagokkal. A görögdinnye fogyasztása huzamosabb időn át is ajánlott tested egészsége érdekében, ugyanis alaposan elősegíti, hogy a vér sav-lúg egyensúlya visszatérjen. Ha eddig kiköpködted, innentől fogva rágd szét! A dinnyemag ugyanis csaknem az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, bővelkedik vasban, cinkben, kalciumban és B-vitaminokban. A benne lévő telítetlen zsírsavak védik az érrendszert, megelőzve ezáltal a keringési rendellenességek kialakulását. Ha nem rágod el, egyszerűen csak áthalad az emésztőrendszeren.

A lédús zöldségek július hónap slágerei

Uborka, cukkini, paradicsom… telis-tele vitaminnal és minimális kalóriával. Bőven bevásárolhatunk belőlük, méregtelenítsük és hidratáljuk szervezetünket a hőségben. 

sütőben sült padlizsán pesto krémmel tipikus ízletes júliusi előétel. A bazsalikom ilyenkor felvirágzik, érdemes lecsipkedni a leveiket, pesto krémet készíteni belőle a következő hónapokra.

Fantasztikus ilyenkor a konyhában tüsténkedni, hiszen a paradicsomnak, a bazsalikomnak, a friss kapornak és még sorolhatnám olyan intenzív íze van, hogy elég néhány hozzávaló felhasználása egy őrületes fogáshoz. És ha már a kapornál tartunk, ne felejtsük el egy kis kovászos uborkát is elrakni!

Július hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
5 (100%) 1 vote