Március hónap friss élelmiszerei

A március hónap végre meghozza a tavaszt: a konyhaasztalon egyre több friss hazai zöldség kaphat helyet, de még mindig érdemes kihasználni a téli szezonális vitaminforrások jótékony hatásait.

Március hónap szezonális zöldség-gyümölcsei

GyümölcsZöldség
NarancsArticsóka
Citrom Brokkoli
Klementin Édeskömény
Kivi Karfiol
Mandarin Káposzta
Alma Cikória
Körte Újhagyma
Grapefruit Spárga
Sárgarépa
Póréhagyma
Zeller
Spenót
Burgonya
Retek

A március a gyümölcsök tekintetében még nem hozza el a kívánt változatosságot: továbbra is a citrusfélék fogyasztása játssza a fő szerepet. A narancs, grépfrút, citrom, mandarin és társai mellett ne hagyjuk figyelmen kívül a kivit, az almát és a körtét sem.

Amelyik gyümölcs tekintetében tehetjük, csak jó magyar fajtát válasszunk! Mert van ilyen-olyan alakú, különböző színű, illatú, hogy mást ne mondjunk, de a gyönyörűen gömbölyű Jonatán almánál csak a Starking jellegzetes aromája veszi fel a versenyt. Az is fontos szempont a kiváló magyar gyümölcsök fogyasztása mellett, hogy azokat az optimális érettségükben, a legmagasabb vitamintartalom és az ízvilágot meghatározó cukortartalom mellett szedik le, nem éretlenül, mint a messziről érkező társaikat.

Ami március hónap zöldségeit illeti, a brokkoli, cikória, káposzta és a spenót még mindig kerüljön bele a bevásárlókosarunkba, csak úgy, mint a téli szezonban.
Értékes vitaminforrás ebben a hónapban továbbá a retek, póréhagyma, sárgarépa, fejes saláta, újburgonya, spárga és articsóka.

A spárga alacsony a kalóriákban és rengeteg tisztító tulajdonsággal rendelkezik. Jó vízhajtó: tisztítja a veséket és kiváló a vesekövek feloldásában is. Emellett még vértisztító hatással is rendelkezik. Magas a tápanyagtartalma, gazdag kalciumban és folsavban, valamint C,A, E és B-vitaminokban. Rosttartalma is kiemelkedő, biztosítja szervezetünk számára a szükséges fehérjét, mangánt és foszfort. Ezeken kívül még számos nyomelem és ásványi anyag is megtalálható a spárgában, jobb mint egy szem multivitamin!

Ezek március hónap értékes vitaminforrásai zöldség-és gyümölcs illetőleg, tehát ne felejtsünk el jól bevásárolni belőlük és napi szinten fogyasztani, hogy megőrizzük az egészségünket.

Március hónap friss élelmiszerei: ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszuk!
5 (100%) 6 votes