alapvető élelmiszerek a kamrában

Ahhoz, hogy otthon bármikor összedobhassunk egy ízletes fogást, szükség van néhány alapanyagra a kamrában, melyek nem hiányozhatnak egy jó háztartásból. A lista olyan összetevőkből áll, melyek mind könnyen beszerezhetőek és relatíve olcsók. Ha ez megvan, onnantól már csak hetente egyszer-kétszer kell elmenni bevásárolni néhány szükséges kiegészítő alapanyagot, mert mindig készíteni lehet valamit az otthoni árukból.

A lista ? minden háztartás más, tehát ez a teljesség igénye nélkül készült -, egy mankót nyújthat mindazoknak, akik be szeretnék szerezni az alapvető élelmiszereket.

Alap élelmiszerek és fűszerek a kamrában:

  • mustár: dijoni mustár, magos mustár
  • olaj: olívaolaj, napraforgóolaj
  • ecet: ételecet, balzsamecet, fehérborecet
  • liszt: búzafinomliszt, rétesliszt, kukoricaliszt, búzadara, kuszkusz
  • sütőpor, szódabikarbóna, élesztő(por)
  • cukor: barnacukor, kristálycukor, porcukor
  • só: tengeri só, főzősó
  • zabpehely
  • aszalt gyümölcsök: pl. datolya, füge, szilva, mazsola
  • tészta: spagetti, cérnametélt, hosszúmetélt (tagliatelle), penne (tollhegytészta), farfalle (pillangótészta)
  • tarhonya
  • rizs: hosszú szemű rizs (basmati), kerek szemű rizs
  • olajbogyó: fekete és zöld olajbogyó
  • magok: dió, fenyőmag, egész mandula
  • hüvelyesek: lencse, bab (tarka és vörös), sárgaborsó, csicseriborsó
  • paradicsomkonzerv, napon aszalt paradicsom
  • szárított gomba: vargánya
  • csokoládé (min. 70%-os)
  • kakaópor (min. 20%-os kakaóvaj tartalom)
  • szójaszósz
  • szardella olívaolajban vagy sóban
  • kapribogyó
  • fűszerek: bazsalikom, oreganó, rozmaring, kakukkfű, bors, kömény, szegfűszeg, fahéj, koriander, mustármag, szerecsendió, pirospaprika, babérlevél, curry, kurkuma, menta, majoránna

alapvető fűszernövények a konyhában

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..