Arancini recept: igazi olasz töltött rizsgolyó

Ez egy vegetáriánus sok-sajtos, zöldborsós-sáfrányos nagyon ízletes Arancini (arancsíni) recept. Aki nem szereti a sárfányt, nyugodtan kihagyhatja. Az Arancini alapreceptje hasonlóan készül, sima rizottót készítünk ebben az esetben. Aki szereti a szaftosabb falatokat, egy kis bacon-nel még megbolondíthatja!

Előkészületi idő: 20 perc
Főzés: 25 perc
Kész: 45 perc alatt

Hozzávalók 6 főre

  • Rizs 350 g
  • Zöldborsó 50 g
  • Zsemlemorzsa 120 g
  • Tojássárgája 3 db
  • Tojás 2
  • Scamorza sajt 100 g
  • Olaj (napraforgó, kukorica vagy földimogyoró)
  • Parmigiano Reggiano (parmezán) reszelt sajt
  • Sáfrány

Elkészítés

1

Készítünk egy rizottót zöldborsóval és egy kis sáfránnyal. Beleöntjük egy nagy tálba. Hozzáteszünk 3 tojássárgáját és jó sok parmezán sajtot, majd jól elkeverjük az alapanyagokat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A scamorza sajtot kockákra vágjuk.

2

Nedves kézzel közepes méretű golyókat formázunk a rizsből úgy, hogy minden golyócska közepére benyomunk egy kocka scamorza sajtot.  Az elkészült Arancini labdákat 30 perce betesszük a hűtőbe.

3Felmelegítünk 6 dl olajat egy nagy serpenyőben. Előkészítjük a panírt: előveszünk kettő tálat, az egyikbe a felvert 2 db tojást, a másikba a zsemlemorzsát rakjuk. Először a tojásba majd a zsemlemorzsába mártjuk az Arancini rizsgolyókat úgy, hogy minden oldalukat érje a hozzávaló.

4

Forró olajjal töltött serpenyőben kisütjük őket ? közben forgatva, hogy minden felük jól megsüljön ? körülbelül 25 percig, ekkor már szép aranybarnák és ropogósak lesznek. Tálaláskor egy kis sót szórunk rá.

Arancini, az olasz töltött rizsgolyó - recept

 

Melegen fogyasszuk, ez egy szelet igazi Szicília!

Buon appetito!

Arancini, az olasz töltött rizsgolyó – recept
3.5 (70%) 2 votes

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..