Biotin támogatja

Agyműködés

Szív- és érrendszer egészsége

DNS-védelem

Táplálkozás, anyagcsere

Tudtad?

A biotin esszenciális vízben oldódó vitamin, amely B7-vitaminként is ismert.

A biotin segít a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok glükózzá alakításában, amely sejtenergiát állít elő.

A biotin létfontosságú koenzimként működik az anyagcsere szükséges funkcióinak kielégítésére, mint például a glükóz zsírsavakká történő átalakításához, majd visszaalakításához, mely a testünk energiaszükségletét szolgálja.

  • A hajat egészségesebbé, a körmöket erősebbé teszi.
  • A sejtek inzulinérzékenységét növeli, ezért cukorbetegségben előnyös lehet használata.
  • A cukorbetegség következtében fellépő idegkárosodás ellen is védelmet adhat.

Annak ellenére, hogy a biotint 1927-ben fedezték fel, a tudósok még 40 évig nem értették meg a szerepét, mint alapvető tápanyagét a testünk szolgálatában.

Jó biotin élelmiszerforrások

Bár a biotin számos élelmiszerben megtalálható, jellemzően csak nagyon kis mennyiségben van jelen. A legjobb biotinforrások a földimogyoró, a mandula, az édesburgonya, a tojás, a hagyma, a zab és a paradicsom.