borjú részei és felhasználási módjai

1: Felsál; 2: Dió; 3: Fricandó; 4: Rózsa

Ezeket a részeket készíthetjük egybesütve, párolva vagy szeletelve frissen sültnek.

5: Csülök: egészben sütve, kicsontozva apróhúsnak.
6: Láb: főzve, forrázva, rántva.
7: Vesés, szűzpecsenye: egybesütve, szeletelve.
8: Karaj: egybesütve, szeletelve.
9: Lapocka: sütve, apróhúsnak (pörkölt, tokány).
10: Szegy: sütve, töltve.
11: Nyak: felhasználjuk apróhúsnak (pörkölt, tokány), vagdalt húsnak, sütve.
12: Fej, nyelv: forrázva, rántva finom. Az agyvelőt rántva, tojással használjuk fel.

Borjú belsőségek

Máj: szeletelve, roston, pirítva (resztelve), rántva /bécsi szelet/.
Vese: velővel, tojással.
Tüdő: főzve, savanyúan.
Mirigy: rántva.
Fodor: pacal, pörkölt.
Farok: levesnek, ragunak.

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..