Burgonyás pogácsa recept
Hirdetés
Diet Maker

Ez a burgonyás pogácsa recept felfuttatott élesztővel készül. Ha nincs otthon, próbáljuk ki az élesztő nélküli burgonyás pogácsa receptet.

Hozzávalók (nagy adag)

  • Liszt 80 dkg
  • Burgonya 30 dkg
  • Vaj 25 dkg (vagy margarin)
  • Élesztő 3 dkg
  • Tojás 2 db
  • Tej 3 dl
  • Zsír 5 dkg
  • Cukor 1 kávéskanál
  • Só (1 evőkanál)
  • Kenéshez + 1 tojás

Elkészítés

1Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros tejben, közben sós vízben puhára főzzük a burgonyát, majd összetörjük. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a zsírt, a vajat és összemorzsoljuk őket, majd mehet hozzá a tojás, só, a felfuttatott élesztő a maradék 2 dl tej és a kihűlt burgonya és simára dagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával vagy fólpackkal letakarva kelesztjük duplájára (1,5-2 óra).

3

Ha kész, és a mérete duplájára dagadt, lisztezett deszkán 2 cm-es vastagságúra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét egy késsel, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk közt kicsit megsodorgatjuk. A tepsire rakva először pihentetjük 10-15 percig, mielőtt betolnánk, különben a pogácsáink eldőlnek! A tetejét megkenjük a felvert tojással és 200 fokon, kb. 40 percig sütjük aranybarnára.

Burgonyás pogácsa II. recept
5 (100%) 1 vote[s]

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..