Képviselőfánk Égetett tészta készítése

Az égetett tészta könnyű, kiadós, olcsó, sokáig eláll, ráadásul gyorsan és egyszerűen megsüthető. Csak néhány apróságot kell szem előtt tartanunk és a siker elkerülhetetlen!

Hozzávalók a tésztához

  • Olaj 1 dl
  • Liszt 10 dkg
  • Víz 1 dl
  • Tojás 4 db
  • Cukor 1 dkg

Krémhez

  • Pudingpor
  • Tej
  • Tejszínhab

Elkészítés

1Égetett tésztát kell készíteni. Ehhez a vizet, olajat, csipet sót, cukrot feltesszük forrni. A forrásban lévő folyadékhoz egyszerre hozzáöntjük a lisztet. Jól lepirítjuk (körülbelül 2 perc), míg a massza el nem válik az edény falától. Ilyenkor elkezd a tészta sercegni (innen a neve). Majd tűzről levéve – egyenként hozzákeverjük a tojásokat, türelmesen és alaposan dolgozzunk: ettől a lépéstől lesz levegős a tészta. Elektromos habverővel alaposan kikeverjük.

Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.

2A tepsire sütőpapírt helyezünk, dió nagyságú halmokat nyomunk habzsák segítségével, vagy egyszerűen kanállal kiporciózzuk. Gőzös sütőben kell megsütni a fánkocskákat: a sütőbe kevés vizet öntünk (az aljára beteszünk egy forró vízzel ujjnyira felöntött kisebb tepsit). A sütő ajtaját ne nyissuk ki sülés közben, mert összeesik a tészta!

310 perc után a hőfokot 180°C-ra mérsékelve aranysárgára sütjük őket. Körülbelül 30 perc alatt megsül. A sütőből kivett fánkok tetejét még forrón, 1/3-2/3 arányban recés késsel kettévágjuk, hogy a gőz távozhasson és megmaradjon az égetett tészta ropogóssága. 

A töltelékhez vanília pudingot készítünk.

Miután kihűltek vaníliakrémmel megtöltjük, valamint tejszínhabbal díszítjük.

Égetett tészta készítése alaprecept (a legegyszerűbben) – Képviselőfánk recept
5 (100%) 3 votes

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ezt receptet kerestem!!! Tényleg nagyon finom lett és az alapanyagok arányai is pont jók szerintem. Még nem készítettem azelőtt égetett tésztát, de így elkészítve egyszerű volt! Köszönöm a receptet! Ica

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..