Hogyan kell csíráztatni?
A csíráztatás manapság szinte lét-fontosságú, a csíráztatással rendkívül sokat tehetünk a bélflóránk rendbetételéért. A csíra pozitív hatásai ősidők óta ismertek, vitaminhiányos időszakban vagy általános állóképességünk fokozásáért támogathatjuk vele immunrendszerünket. A csírák koncentráltan tartalmaznak rengeteg tápanyagot, és nem utolsó sorban nagyon finomak! A csírafélék természetes vitaminpirulának, illetve ásványi anyag- és fehérjepirulának is tekinthetők. Ebből a cikkből
2020 október 29, csütörtök / ALAPTECHNIKÁK, FŐZŐISKOLA, Kenyérsütés
Kovász frissítése, etetése
Alábbiakban a legfontosabb tudnivalók, egy-két szabály és jótanács az anyakovász frissítéséhez: Ahhoz, hogy mindig bevethető legyen, legalább hetente egyszer, de inkább kétszer etetni, frissíteni kell. Frissítés során a kovászmaghoz adott liszt mindig legalább ugyanannyi, de inkább kétszerese kell legyen a kovászmag tömegének, különben éhes marad, összeesik, felemészti önmagát, legyengül, elsavasodik. Másképp fogalmazva inkább ritkábban, de
2020 október 29, csütörtök / ALAPRECEPTEK, FŐZŐISKOLA, Kenyérsütés
kovászos kenyér recept
A legjobb, eredeti kovászos kenyér receptje! Miért jó a kovászos kenyér? Mire figyelj a kovász etetésénél és a kenyérsütésnél? Aki csak kacérkodott a gondolattal, hogy otthon, maga készítené el a mindennapi friss kenyerét, vágjon bele! A megfelelően tenyésztett házi kovászból készült kenyér sokkal kevésbé fogja megterhelni a szervezetüket, mint a bolti fehér kenyér. A búzaliszt
2020 október 29, csütörtök / ALAPRECEPTEK, FŐZŐISKOLA, Kenyérsütés
eredeti kovászos kenyér recept
Jó kenyér nem létezik kovász nélkül, amit a kenyér készítése előtt kell elkészítenünk. Maga a kovász liszt és víz keveréke, ami egy idő után erjedésnek indul a mindenhol jelen lévő mikroorganizmusoknak, élesztőgombáknak köszönhetően. Az élesztőgombák termelik a széndioxidot, ettől válik levegőssé a kenyér tésztája, a hasznos baktériumok pedig tejsavat hoznak létre, amitől a kenyér jó
Palacsinta tészta recept
A palacsintát mindenki szereti! Változatosan kínálható, olcsó, kevés hozzávaló szükséges az elkészítéséhez és gyorsan tálalható édesség. Létezik sósabb verziója, fűszeresebb, egészségesebb vagy édesebb is. Lehet túrós, mákos, nutellás, kakaós, baracklekváros-diós, káposztás, vaníliakrémmel töltött palacsinta… csak a képzelet szab határt a palacsinta töltelékek számának. Lehet palacsintát készíteni vegáknak és gluténérzékenyeknek is, sőt, tojás elhagyásával még a
Quinoa – hosszabb élet és egészség! Új receptek quinoával
A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, gazdag antioxidáns hatású B-, C- és E-vitaminban, megtalálható benne mind a kilenc esszenciális – ezeket a szervezet nem képes előállítani – aminosav, ezért érdemelte ki a szuperélelmiszer besorolást. Az ásványi anyagok közül a quinoa foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, mangánban, rézben és vasban bővelkedik. Óriási előnye a quinoának, hogy teljesen gluténmentes és az egyik legjobb természetes
OLDAL TETEJÉRE