Friss csirkeleves zöldségekkel

Unod már nagyi hagyományos csirkehúslevesét? Szeretnél kipróbálni valami frissebb változatot? Akkor ez a recept neked szól!

Előkészületi idő: 10 perc
Főzés: 130 perc
Kész: 140 perc alatt

Hozzávalók 6 főre

  • Egész csirke zsigerelve 1 db, 1,5-2 kg
  • Sárgarépa 4 db
  • Zellergumó szára és levele
  • Újburgonya (aprók) 12 db
  • Zöldborsó 2 marékkal
  • Póréhagyma 1 db
  • Petrezselyem 1 csokorral
  • Só, bors

Elkészítés

1

Megmossunk az egész csirkét hideg vízben. Felszeleteljük a sárgarépát 1 centis darabokra. A zeller gumóját nagyobb darabokra, szárát apróra szeljük, a leveleket kisebb-nagyobb darabokra tépjük. A meghámozott újkrumplit, a répát és a zellert egy nagy edénybe rakjuk az egész csirkével együtt és 3 liter vízzel ? vagy amennyi a csirkét és a zöldségeket ellepi ? feltesszük főni közepes lángon. Sózzuk-borsozzuk. Körülbelül másfél-két óra alatt a csirke jól megfő.

2

Kivesszük a csirkét és miután kihűlt annyira, hogy ne égesse meg a kezünket, apró darabokra szaggatjuk. Leszűrjük a levest, a zöldségeket félre rakjuk.

Friss csirkehúsleves ropogós zöldségekkel

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..