Garnélarákos spagetti rukkolával

Ez a fantasztikus garnélarákos spagetti recept a fokhagymás-olívaolajos-fehérboros változat, megspékelve egy kis chilivel. Nem ismerek olyat, akinek ez ne ízlene! Lényeges, hogy jó minőségű garnélát vásároljuk (ha hazánkban készítjük, a fagyasztottat előbb ki kell olvasztanunk!).

Hozzávalók 4 személyre

  • Spagetti tészta 450 g
  • Garnélarák 400 g
  • Fokhagyma 3 gerezd
  • Fehérbor 2 dl
  • Paradicsompüré 3-4 evőkanál
  • Rukkola 2 marékkal
  • Citrom
  • Extra szűz olívaolaj
  • Só, őrölt bors, chili

Elkészítés

1

Feltesszük a vizet a tésztának, majd megfőzzük a spagettit ?al dente?.

Így kell tökéletes tésztát főzni

Közben egy nagy serpenyőben olajat hevítünk: megpirítjuk a zúzott fokhagymát és a chilit a forró olajon. Amint aranybarna színt kap a fokhagyma, hozzáöntjük a garnélát és egy percig pirítjuk. A rák hamar elkészül, úgyhogy gyorsan kell dolgoznunk vele: felöntjük a fehérborral, rákanalazunk egy kis paradicsompürét, sózzuk-borsozzuk.

2

2 percig főzzük így: közben a felesleges víz elpárolog, a szósz besűrűsödik.

Amint kész a tészta, átmerjük a garnélarákos szószunkba, majd megszórjuk rukkolával és ráfacsaruk egy fél citrom levét.

Elkészült az ízletes fokhagymás garnélás spagettink, friss rukkola salátával.

Buon appetito!

Garnélarákos spagetti rukkolával – a legegyszerűbben!
4.5 (90%) 4 votes

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..