Gyermekkorom lebbencs levese egyszerűen elkészítve

A lebbencsleves egyszerű és ízletes. Az 1 óra alatt elkészülő lebbencsleves tápláló és olcsó fogás a mindennapokra. Forrón tálalva az igazi!

Évek óta nem ettem lebbencslevest, ezért meg kellett látogatnom anyukámat, hogy pontosan olyat tudjak készíteni, amilyet ő főzött nekem, mert az volt a világ legfinomabb lebbencslevese, szerintem egy darab a szívéből is belepottyant főzés közben, azért volt annyira jó!

Előkészületi idő: 10 perc
Főzés: 45 perc
Kész: 55 perc alatt

Így készül a lebbencsleves:

Hozzávalók

      • Burgonya 50 dkg
      • Füstölt szalonna 10 dkg
      • Hagyma 2 fej
      • Lecsó 10 dkg
      • Pirospaprika, só, zsír

A lebbencstésztához:

      • Liszt 10 dkg
      • Tojás ?

Elkészítés

1

Meghámozzuk és megmossuk a burgonyát. Kockára vágjuk és 1,5 liter sós vízben feltesszük főni, de csak félig puhára főzzük!

2

Közben elkészítjük a lebbencstésztát. Meggyúrjuk, kockákra vágjuk és egy fakanál zsírban megpirítjuk.

Ha mindkét oldala megpirult, félretesszük egy edénybe.

3

Kockákra vágjuk a füstölt szalonnát és az apróra vágott 2 fej hagymával együtt megpirítjuk. Mikor ezzel megvagyunk, megszórjuk pirospaprikával (1 g) és addig kavargatjuk, míg a pirospaprika fel nem olvad a zsírban. Ekkor ezt az egészet átöntjük a félig megfőtt burgonyához és a tésztát is belekeverjük.

4

Miután felfőtt, még 10 percig forraljuk: a tészta pont jó lesz, a krumpli is tökéletesre pirul és a szalonna zsírja szépen úszkál majd a leves tetején belengve az egész konyhát az isteni illata.

Egy szelet a gyermekkoromból tálalva, remélem ízlik a lebbencsleves. Jó étvágyat a hozzá!

Lebbencsleves egyszerűen elkészítve
5 (100%) 1 vote

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..