Hideg meggyleves

Ettől az előételtől aztán mindenkinek megjön az étvágya! Ezt az egyszerű és gyors meggyleves receptet természetesen a vörösbor elhagyásával is el lehet készíteni, de így mégis csak sokkal kellemesebb..

Hozzávalók

  • Meggy 80 dkg
  • Vörösbor 1 dl
  • Tej 6 dl
  • Főzőtejszín 1 dl
  • Liszt 6 dkg
  • Cukor 10 dkg
  • Szegfűszeg 2-3 db
  • Egész fahéj ?
  • Citrom ?
  • Só 1 kávéskanál

Elkészítés

1

A megmosott és kimagozott meggyet egy edénybe szórjuk. Felöntjük vízzel, majd alágyújtva közepes lángon feltesszük főni. Ezután belerakjuk a kimért cukrot, a kevés sót, ráfacsarjuk a fél citromot, hogy még savanykásabb legyen, és végül a hozzátesszük a deci vörösbort is. Időnként megkevergetve puhára főzzük a meggyet.

Hideg meggyleves

2

Mikor megfőtt, hozzáöntjük a tejet. A liszthez vegyített tejszínt simára keverjük (behabarjuk) és azt is a leveshez tesszük. Ezután csomómentesre keverve hagyjuk felforrni. Mikor már 1-2 perce forr, vegyünk ki egy kanállal belőle és kóstoljuk meg, hogy elég ízes-e. Gyümölcsös-fűszeres íz domináljon. Ha túl édes, nyomjunk még bele citromot. Ha rendben van, kihűtjük és hűtő-hidegen tálaljuk.

Hideg meggyleves a meleg napokra
5 (100%) 1 vote[s]

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..