Kenyeres paradicsomleves vagy paradicsomos kenyérleves: ez a toszkán Pappa al pomodoro!
Kenyeres paradicsomleves vagy paradicsomos kenyérleves: ez a toszkán Pappa al pomodoro!

Pappa al pomodoro: ez a hagyományos olasz kenyér-paradicsomleves egy igazi kedvenccé vált! Tipikus toszkán fogás, melyet gyorsan, egyszerűen és olcsón készíthetünk el. A feltét lehet sült hagyma, friss póréhagyma karikák vagy akár zellerszár is.

1 óra alatt kész. Lássuk, hogyan készül eredeti olasz recept alapján!

Hozzávalók

  • Paradicsompüré 800 g
  • 30 dkg kissé száraz kenyér
  • Olívaolaj
  • Fokhagyma 3 gerezd
  • Cukor 1 csipet
  • Zöldség alaplé 1 kocka
  • Só, bors
  • Bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés

1

Felvágjuk a kenyeret apró szeletekre. 200 fokon sütőben megpirítjuk mindkét oldalukat. Miután kivettük, megdörzsöljük a pirítós kenyereket egy félbevágott fokhagymagerezddel. Mikor elfogy a fokhagyma, pucoljunk újat! Nagyon kellemes ízt ad majd a levesünknek.

2

Egy nagy serpenyőbe halmozzuk a fokhagymás pirítósainkat. Öntsük le paradicsompürével és adjunk hozzá a zöldség alaplevünkből annyit, hogy az minden kenyérszelet kellően nedves legyen. Egy kiskanál cukorral enyhíthetjük a paradicsom savasságát, majd így főzzük együtt 40-50 percig alacsony lángon. Néha keverjünk rá, nehogy leégjen, és a fakanállal nyomkodjuk szét a kenyereket. Fedő nélkül főzzük, hogy a felesleges víz elpárologhasson.

3

A főzési idő leteltével sózzuk, borsozzuk. Öntsünk hozzá olívaolajat is, hogy gazdagabb legyen. Friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk: isteni illat fog áradni a tálból!

Buon appetito!

Kenyeres paradicsomleves vagy paradicsomos kenyérleves: ez a toszkán Pappa al pomodoro!
5 (100%) 2 votes

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..