Krumplifőzelék

Ki hogyan szereti a krumplifőzeléket? Pirosan vagy fehéren majorannásan? Én az utóbbira voksolok és van egy hozzávaló, ami verhetetlenné teszi a receptet! Lássuk hogyan készül:

Előkészületi idő: 5 perc
Főzés: 45 perc
Kész: 50 perc alatt
 

Hozzávalók

  • Burgonya 1 kg
  • Tejföl 125 g
  • Hagyma 1 fej
  • Babérlevél 3-4 levél
  • Liszt 1 kanál
  • Olaj a rántáshoz
  • Só, majoránna ízlés szerint
  • Citromlé

Elkészítés

1Kis adag rántást készítünk egy perc alatt, majd félretesszük hűlni (aki pirosan szereti, tegyen bele egy kis pirospaprikát). Megpucoljuk a hagymát, felaprítjuk és zsiradékon megdinszteljük. A burgonyákat is meghámozzuk, majd felkockázzuk és a hagymához tesszük. Keverek rajta egyet, majd felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje az egészet. 

2Jól megsózom, borsozom, beleteszem a babérlevelet és a majoránnát. Közepes lángon főzöm, míg megpuhul a krumpli. Úgy tesztelem, hogy a fakanállal megpróbálom szétnyomni. Ha megfőtt, szétomlik. 

3Ekkor folyamatosan kevergetve beleöntöm a rántást. Ezután hozzáteszem a tejfölt is amit előtte egy habverő segítségével homogénre kevertem. Szép, krémes állagú lesz a főzelék. Most jön a hozzávaló, ami verhetetlenné teszi a krumplifőzeléket: csurgassunk bele egy kis citromlevet – ha tehetjük friss citrom levéből. Kóstoljuk meg! Ha nem finom, biztos kell még bele só, meg egy kis bors. Sótlanul nem finom 🙂 Rottyantsunk rajta egyet, aztán el is zárhatjuk (hogy ne főjön szét a krumpli).

Jó étvágyat hozzá!

Krumplifőzelék: a verhetetlen recept!
4.8 (96%) 5 votes

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..