Mi a ropogós libatepertő elkészítésének titka? Tökéletes libatepertő recept

Mi a ropogós libatepertő elkészítésének titka? Van egy-két trükk, amire érdemes odafigyelni a libatepertő készítésénél.

Hozzávalók: Libaháj 4 kg, Só 1 dkg

Tökéletes libatepertő elkészítése

1

A libahájat megtisztítjuk, az esetlegesen benne maradt tokokat kiszedjük. Nagyobb darabokra vágjuk, minden darabka közepét megvágjuk kétszer (így a gőz el tud párologni, a zsír jobban kisül).

2

Főzőedénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi. Nagy lángon, párszor megkeverve olvasztani kezdjük, fedővel letakarva. Miután a vizet elfőtte, lejjebb vesszük alatta a lángot, már csak a saját zsírjában sül, a fedőt is levesszük.

3

Mikor a libazsír teljesen áttetszővé, tisztává sült, levesszük a tűzről és vizes kézzel rá fröcskölünk, majd gyorsan visszarakjuk a fedőt rá. Ennek a mutatványnak az a lényege, hogy gőz keletkezzen, amitől finom ropogós libatepertőt fogunk kapni.

Várunk pár percet, majd kiszedjük a zsírjából mielőtt megdermedne és jól megsózzuk.

Mi a ropogós libatepertő elkészítésének titka?
5 (100%) 1 vote

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..