Nyúlhús csíkok fekete olívabogyóval
Nyúlhús csíkok fekete olívabogyóval

A nyúlhús kifejezetten ajánlott fogyni vágyóknak, szív- és érrendszeri bántalmakban szenvedőknek és mindazoknak, akik egészségesen kívánnak táplálkozni (alacsony zsírtartalom, kedvező zsírsav). Érdekesség, hogy Magyarország a világ nyúlhús előállításában a 9. helyen áll. Ez a diétás olasz nyúlhús recept 38 perc alatt készen is van, lássuk hogy is álljunk neki:

Előkészületi idő: 15 perc
Főzés: 23 perc
Kész: 38 perc alatt

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 1 pár kicsontozott nyúlcomb (600 g)
  • Fekete olívabogyó enyhén sós lében 4 kanál
  • Koktélparadicsom 80 g
  • Extra szűz olívaolaj
  • Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Csirke alaplé (kocka)
  • Kurkuma
  • Só, bors

Elkészítés

1

Megmosunk és megszárítunk 5-6 szár petrezselymet (1/2 csokor); megpucolunk 1 gerezd fokhagymát és félbevágva eltávolítjuk a közepét, mely a jellegzetes illatáért felelős. Összeaprítjuk a két hozzávalót és félretesszük.

2

Feltesszük a csirke alaplevet főni (3 dl-re van szükségünk). Feldaraboljuk a nyúlhúst egy vágódeszkán vékony csíkokra (ha túl vastagra szeljük, tovább kell majd sütni).  Öntünk rá egy kis olívaolajat, megszórjuk borssal és a kezünkkel beledolgozzuk a húsba, úgy hogy minden csíkra jusson belőle.

3

Felmelegítünk 2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. Mikor már forró az olaj, rádobjuk a csíkokat és 3 perc pirítjuk azokat erős lángon, s közben forgatgatjuk a húsfalatokat, hogy minden oldala kissé megpiruljon (akár 2 kanál segítségével is tehetjük ezt).

4

A 3 perc leteltével hozzátesszük először az aprított fokhagymát és petrezselymet, majd az olívabogyókat és néhány kanállal annak levéből, végül a forró csirke alaplevet. Fedelet rakunk a serpenyőre és 15 percig hagyjuk főni közepes lángon, közben újból megforgatva a csíkokat. A végén rászórunk egy kanál kurkumát (ettől érdekesebb íze és szebb színe lesz az ételnek) és hozzátesszük egészben a friss, megmosott koktélparadicsomokat. Keverünk rajta még kettőt, hagyjuk még 1 percet a láng felett, majd elzárjuk.

Elkészültek az ízletes nyúlhús csíkok, buon appetito!

Nyúlhús csíkok fekete olívabogyóval
5 (100%) 1 vote

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..