Olasz pikáns sajtos-cukkinis-rukkolás tészta gyors és egészséges!

Az olasz tésztaételek nagyon gyorsan elkészíthetőek és laktatóak. Emellett a friss rukkola, a cukkini és a citrom nagyon egészséges is, nyugodtan degeszre ehetjük magunkat belőle! Nálam a kiskertben tavasztól-őszig van rukkola, termesztése rendkívül egyszerű (még balkonládában is lehet). Szeretem ezt a receptet: kevés hozzávalóból isteni ételt lehet készíteni.

Előkészületi idő: 10 perc
Főzés: 28 perc
Kész: 38 perc alatt
 

Hozzávalók

  • Cukkini 2 db
  • Tészta (Fusilli) 320 g
  • Citrom 2 db reszelt héja
  • Rukkola 2 marékkal
  • Reszelt sajt (parmezán) 200 g
  • Chilipehely (opcionális)
  • Olívaolaj, só

Elkészítés

1Megmossuk és egy nagylyukú reszelőn legyaluljuk a cukkinit, vagy apró csíkokra vágjuk. Fogunk egy nagyobb edényt, felforralunk vizet, dobunk bele sót és hozzáöntjük a felaprított cukkinit és a fusilli tésztát. Forrástól számítva körülbelül egyszerre, 13 perc alatt kell elkészülnie: akkor jó, ha a cukkini megpuhul, de nem fő szét; a tészta pedig majdnem al dente. Ekkor leszűrjük.

Cukkini lereszelve

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

2Egy nagy sütőtálba helyezzük a zöldséges tésztánkat. Kóstoljuk meg elég sós-e. Ha nem, még fűszerezzük. Ráreszeljük a citromok héját (amiket előtte alaposan mossuk meg!), majd belefacsarjuk azok levét is. Szórunk rá chilit és parmezánt. Olívaolajjal jól meglocsoljuk és összekeverjük alaposan az egészet. Fenyőmaggal még megszórhatjuk, ha van otthon.

Mikor már forró a sütő, berakjuk a tálat és 15 perc alatt ropogósra sütjük. Közben megmossuk a rukkolát és alaposan lecsöpögtetjük.

Mikor kivesszük a sütőből a tésztánkat, tálaljuk forrón és tegyünk minden tányérra 1-1 marék friss rukkolát is! 

Buon appetito!

Olasz pikáns sajtos-cukkinis-rukkolás tészta: gyors és egészséges!
5 (100%) 1 vote

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..