A következőkben néhány szempontot sorolok föl, melyeket az étkezéssel kapcsolatban  figyelembe venni ajánlok azzal, hogy mindezekhez a józan emberi megfontolás és a mértékletesség elengedhetetlenül szükséges! Szakemberek ajánlásai!!!

1. Legyen bőséges a reggeli, tartalmazzon a jó emésztőrendszeri működéshez elegendő zsírt!

2. Legyen még egy kiadós étkezés a délután folyamán, szintén a jó működéshez elegendő zsírtartalommal – hívjuk ezt ebédnek!

3. A bőséges étkezésekhez fogyasszunk sok savanyúságot vagy savanyú italt és sok rostot, illetve gyümölcsöt!

4. Az édességet (desszertet, gyümölcsöt) közvetlenül a nagy étkezések utánra időzítsük!

5. Legyen bőséges a napi folyadékfogyasztás (ásvány) víz, tej, gyümölcslé, míg a cukrozott italokat, szörpöket kerüljük!

6. Legyen – ha szükséges – a vacsora kis mennyiségű: főleg fehérjéből álló, sok rosttal (salátával, gyümölccsel) – a lehető legkevesebb szénhidráttal és zsírral!

7. Ne eszegessünk (nassoljunk) a nagy étkezések között!

8. Gyümölcsöt bőségesen fogyasszunk, lehetőleg a két nagy étkezés után!

9. A legbőségesebb étkezés se legyen több, mint amennyi jólesik – fokozatosan térjünk át a nagyobb étkezésekre!

10. Ne vigyünk be a szükségesnél több kalóriát! – ha pedig mégis, akkor a többletetmozgással, sporttal dolgozzuk le!

11. Bármely étel egymást követô napokon való fogyasztása csökkenti a kiváltott inger erősségét, ezért változatosan étkezzünk!

12. Ha csak tojás-ételt eszünk, akkor az legalább három tojásból álljon! – de semmiképp se gyakrabban mint másnaponta!

Szempontok az egészséges táplálkozáshoz
4.7 (93.33%) 3 vote[s]