Vissza
Nápolyi pizza

Nápolyi pizza elkészítése recept

Előkészület 20 perc
Főzés 6 perc
Pihentetés 8 óra
Összesen 26 perc
Fogás Főétel, Harapnivaló
Konyha Olasz
Adagok 5 pizza

Felszerelés

  • g víz
  • 25 g extra szűz olivaolaj
  • 25 g só
  • 10 g cukor
  • 1 g friss élesztő

Alapanyagok
  

HOZZÁVALÓK 5 DB 28 CM-ES PIZZÁHOZ

  • 800 g liszt 00
  • 500 g víz
  • 25 g olívaolaj extra szűz
  • 25 g max.
  • 10 g cukor
  • 1 g friss élesztő

FELTÉT

  • 400 g hámozott paradicsom San Marzano
  • 400 g mozzarella / Fior di Latte
  • ízlés szerint reszelve Parmigiano Reggiano DOP
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint olívaolaj extra szűz
  • 4 g max

Elkészítés
 

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK NÁPOLYI PIZZÁT

  • A nápolyi pizza elkészítéséhez először vegyünk elő egy nagy dagasztótálat. Öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a sót és cukrot.
  • Keverjük össze, hogy teljesen feloldódjanak, majd öntsük bele a liszt több mint felét. Helyezze az élesztőt az egyik kezébe, a másikkal pedig lisztezzük.
  • Az élesztőt a tenyereink között dörzsölve morzsoljuk fel a lisztkupacra. Kezdje el a keverést egy kézzel, hogy a liszt fokozatosan magába szívja az összes vizet.
  • Adjuk hozzá a maradék lisztet, de még mindig egy kézzel gyúrjuk. Addig folytassuk így, amíg el nem fogy a liszt, vagy mindenképpen a keverék állagának megfelelően.
  • Öntse az összes olajat és egy kézzel tovább gyúrjuk, amíg teljesen fel nem szívódik
Kulcsszó napolitana, pizza