ELFOGYOTT

Csíráztató üveg edény

2.990 Ft

A csíráztató üveg edény praktikus megoldást kínál a bio csíramagok termesztéséhez.

Siess! Már csak pár óráig akciós.
[wpcdt-countdown id=”902″]

Cikkszám: REDCSIR01K Kategória: Címkék: ,

Leírás

Szép alakú, dekoratív csíráztató edény rácsos tetővel csíranövények (például retek, búza, lucerna, mustár, brokkoli) csíráztatásához, egyszerű neveléséhez.

Emlékszik, mit ettünk gyermekként? Frissen sült kovászos kenyér vajjal megkenve, retek csírával a tetején és egy csipet só! Mmmmm…

A csíráztatás folyamatának előnye, hogy bizonyos tápanyagok jobban elérhetővé válnak a szervezet számára, és több jótékony hatású enzim található bennük.

Mag csíráztatásához csak vízre és egy ilyen speciális szűrős tetejű edényre van szükség!

Hogyan kell magokat csíráztatni?

  1. Öblítés: 1-1,5 evőkanállal a választott vetőmagból helyezzen az üvegbe, majd csavarja rá a tetőt és töltse fel vízzel. Rázza fel jól az üveg tartalmát, majd öntse ki a vizet a tető lecsavarása nélkül. Ismételje meg a folyamatot kétszer.
  2. Beáztatás: Töltse fel ismét vízzel az üveget és tartsa azt szájával felfelé egy éjszakára, hogy az üvegben lévő magok megszívják magukat és gyorsabban csírázni kezdjenek.
  3. Csíráztatás: 10 óra állás után öntse le a felesleges vizet, majd töltse meg az üveget ismét vízzel, jól rázza fel és öntse le. Helyezze az üveget a csomagoláson látható ferde állásba, hogy a felesleges víz továbbra is távozni tudjon és a csírák is elég levegőhöz jussanak. Naponta öblítse át a fejlődő csírákat a már ismert módon.
  4. Csírák elkészítése: A használt vetőmag fajtájától függően a csírázás 4-6 napig tarthat. Minél hosszabban állnak a csírák, annál lágyabb lesz az ízük. Felhasználásuk rendkívül sokrétű, alkalmasak köretnek, de levesek vagy saláták alkotói is. Kiválóan díszíthetik a különféle salátákat és leveseket. Ha megjelentek a csírák, pár nap növekedés után fogyaszthatók!

A magok csírázási idejét mindig megtalálja a csomagoláson!

  • 1 csíráztató üveg
  • 1 edénytető

Mosogatógépben is tisztítható.

Csíráztatható magok

A csíráztatás folyamatának előnye, hogy bizonyos tápanyagok jobban elérhetővé válnak a szervezet számára, és több jótékony hatású enzim található bennük. Pl. az antioxidáns hatású rutin mennyisége 10-szeresére nő 3 nap csíráztatás után. Nagyszerű C, K és B vitaminforrás, gyorsan és könnyen nő. Egyes csírák sok fehérjét, esszenciális zsírsavat és rostot tartalmaznak. Mag csíráztatásához csak vízre és egy speciális szűrős tetejű üveg edényre van szükség!

További információk

Szín

Random (zöld, kék, piros..)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csíráztató üveg edény” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TOP