Ez az olaszok kedvenc bundás kenyere, a Mozzarella in Carozza eredeti recept alapján. Nincs otthon friss kenyér? Sebaj! Dobjuk fel a megszokott bundás kenyerünket ezzel az olasz változattal, csempésszünk a szeletek közé sajtot!
Hozzávalók 4 fő részére:
- Kenyérszeletek 8 egész/ 16 db fél vagy toast
- Tej 1 dl
- Mozzarella 400 g
- Tojás 3 db
- Olaj a sütéshez
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben bőséges olajat hevítünk. Elővesszük a vékonyra vágott kenyérszeleteket (lehet előre szeletelt toast kenyér is). A mozzarellát is szeletekre vágjuk.
- A kenyereket előkészítjük: levágjuk a széleit. Körülbelül akkora legyen a kenyérszelet, mint amekkora a mozzarella: amolyan szendvicset készítünk, tehát ne vesszen el nagyon a mozzarella a kenyerek között.
- A mozzarellával töltött szendvicset egyben tartva megforgatjuk a felvert tojásban, amihez már hozzáadtuk a deci tejet, a sót és a borsot is. Innentől már úgy készítjük, mint a megszokott bundás kenyeret.
(Nekem nem szokott kifolyni a mozzarella, ezért nem használok lisztet hozzá. De ha biztosra akarunk menni, csak hempergessük meg a mozzarella szeleteket – főleg a széleit – egy kistányér lisztben és ezt követően bundázzuk a szendvicskéket.)
4. Ha már elég forró az olaj, süthetjük is.
Húsos változat szerint bacon szeleteket, vagy szardella filéket is tehetünk bele!