RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 09, / Közzétéve Recept

Bruschetta pizza (margherita) – Bruschette alla pizzaiola

Bruschetta pizza (margherita) – Bruschette alla pizzaiola

Ki ne szeretné a pizzát? Előételnek jöhet?

Ez a bruschetta a tegnapi, tegnapelőtti kenyérből is finom előételt varázsol, csupán néhány hozzávalóból!

Hozzávalók

Amire szükségünk lesz: kenyér, paradicsomszósz, mozzarella, oreganó, olívaolaj, só.

Elkészítés

  1. Vágjuk a kenyereket nem túl vastag szeletekre. Ha nagy a kenyér, vágjuk félbe, negyedbe! Sütőben vagy egyéb otthoni megoldást találva pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát ropogósra. Figyeljünk oda, hogy alaposan pirítsuk meg a kenyérszeleteket, máskülönben a paradicsom leve nedvessé teszi majd és nem lesz ropogós.
  2. Kivesszük, majd rákanalazunk minden szeletre néhány evőkanál paradicsomszószt, teszünk pár csepp olajat, egy csipet sót, oreganót és egy szelet mozzarellát a tetejére. Visszatesszük a sütőbe egy tepsin és addig várunk, míg a sajt meg nem olvad.

Fogyasszuk azonnal.

Lásd még: Bruschetta sült zöldségekkel

  • Tweet
Kulcsszavak: Bruschetta, előétel, margherita, pizza

Érdekes lehet még

Igazi olasz cukkinis-paradicsomos spagetti, ahogyan Milánóban készítik
Igazi olasz cukkinis-paradicsomos spagetti, ahogyan Milánóban készítik
Quinoa – hosszabb élet és egészség! Új receptek quinoával
Quinoa – hosszabb élet és egészség! Új receptek quinoával
Ízletes olasz babos tésztasaláta
Ízletes olasz babos tésztasaláta

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP