RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
Vadételek elkészítése
0
január 08, / Közzétéve Recept

Vadételek elkészítése

A vadhúsok közül a nyúl, őz, szarvas és vaddisznó húsát használjuk fel leginkább. A vad húsa elejtés után még kemény és rágós lenne, ezért körülbelül egy hétig a bőrében pihentetjük, hogy a húsa megpuhuljon.

Igazán sokféleképpen tudunk vadételeket készíteni, megfelelő fűszerezéssel és mártásokkal kiváló ételek.

Őz, szarvas és nyúl pácolása:

Ha a hús öreg, páclében áztatjuk 1-2 napig, mely a rostjait puhítja. A páclevet is egyszerű elkészíteni: felteszünk annyi vizet főni, ami ellepi a húst (a húst nem tesszük bele főni!). Teszünk bele szeletelt hagymát, babérlevelet, egész borsot, borókabogyót, ecetet (literenként 1 ev. 10%-os esetén) és felaprított vegyes zöldséget. 1 órát főzzük a páclevet. Mikor kihűlt, a vad húsára öntjük és hagyjuk benne érlelődni 2 napig hűtő-hidegen. Ügyeljünk rá, hogy jól ellepje a húst a páclé, mert ha nem, az a rész romlásnak indul. Pácolás közben párszor megforgatjuk, hogy a fűszerek és a lé mindenhol jól átjárja.

Vadételek elkészítése fűszerek gomba
Vadételek elkészítése

Vaddisznó pácolása:

A vaddisznó legértékesebb húsrészei: a szűzpecsenye, a karaj és a comb. A vaddisznó páclevét általában máshogy fűszerezzük: a hagyma, a bors és a vegyes zöldség itt is szükséges, viszont kakukkfüvet is teszünk a pácléhez valamint a víz egy része helyett vörösbort.

Pácolás után a vadhúst így készítjük el:

Pácolás után beolajozzuk és friss, aprított zöldfűszereket vagy őrölt, szárított fűszereket, esetleg mustárt összekeverünk és az előre besózott húsokra kenjük. Bármilyen őrölt főszert használhatunk, csak az elkészítendő hússal harmonizáljon.

A vadász módra elkészített ételek eredetileg pirított gombával, szárnyasmájjal, barnamártással készülnek.

Kulcsszavak: Vadételek

Ez is érdekes lehet

Burgonyás pogácsa élesztő nélkül
Burgonyás pogácsa élesztő nélkül
hekk hasábburgonyával
Ropogós air fryer hekk recept – Olyan, mint a legjobb strandbüfékben!
Az olasz konyha remekei: Füstölt lazacos omlett
Az olasz konyha remekei: Füstölt lazacos omlett

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP