A Citrus bioflavonoidok erőteljes polifenolos vegyületek, melyek megtalálhatóak a citrus gyümölcsökben. A bioflavonoidok lényeges szerepet játszanak a C-vitamin felszívódásában és annak a szervezetben történő feldolgozásában, védik a sejteket a szabad-gyököktől.
A C-vitamin kiemelkedően fontos a máj méregtelenítő képessége szempontjából, amely segítségére van a szervezetnek abban, hogy megszabadulhasson az idegen, szintetikus anyagoktól, például a drogoktól (gyógyszerektől), a rákkeltő anyagoktól, a szennyeződésektől és más mérgektől. A kutatások azt is bizonyították, hogy ha a szervezet fokozott mértékben van kitéve a mérgező anyagoknak, akkor C-vitamin szükséglete is megnő.
A Citrus Bioflavonoidok támogatja
Mik azok a Citrus Bioflavonoidok?
A citrus bioflavonoidok az erek és a nyirokrendszer rendellenességeinek kezelésére használatosak, pl. az aranyér, a krónikus vénás elégtelenség, a lábszárfekély, az orrvérzés, valamint a mellrák műtét után előforduló nyiroködéma. A Citrus Bioflavonoidok erősítik az érfalakat, így fejtik ki hatásukat.
Tudtad?
…a citrus bioflavonoidok segítenek a szédülés leküzdésében!
A bioflavonoidok leghatékonyabb forrását a citrusfélék héja tartalmazza, de keserű ízük miatt a citrushéjat csak ritkán használjuk.
A fő citrus-flavonoidok közé tartozik a hesperidin, a naringin és az eriocitrin.
A csoport tagjait P-vitaminoknak is nevezik (P, mint permeabilitás, azaz, áteresztőképesség).
A citrus bioflavonoidjait nem csak antioxidánsok védelmének szempontjából vizsgálták, hanem szív-és érrendszeri egészség szempontjából is.
A citrus bioflavonoidjai elősegíthetik az egészséges testsúly fenntartását antioxidáns funkciójával, valamint a vércukorszint szabályozásával és a termogenikus hatással.
Mi az, amit a Citrus Bioflavonoidok szedésével elérhetünk?
- Aranyér kezelésére bizonyítottan hatásos
- Valamint erősíti a kapillárisokat (hajszálereket)
A bioflavonoidok növelik az érfalak ellenállását, így segítenek megerősíteni az érfalakat – gátolva így az apró erecskék-kapillárisok megrepedését és a visszerek kialakulását.
A citrus bioflavonoidok szerepe az egészséges erek megőrzésében
Jelentős gyulladás gátló hatásuk van. A kialakult horzsolások- sebek gyógyulását elősegítik, csökkentik a duzzanatot, ödémát és erősítik a C-vitamin hatását a szervezetben, ezáltal alapvető fontosságú a C-vitamin hatásosságához. Szervezetünk önállóan nem tudja előállítani.
Hatékonyabb a természetes
Szent-Györgyi Albert analizálta és tesztelte a paprikából kivont természetes C-vitamin hatásait, felfigyelt arra is, hogy a később mesterséges úton előállított, szintetikus C-vitamin hatása csak próbálja megközelíteni a tiszta formájáét.
Jó Citrus Bioflavonoid ételforrások
A citrus bioflavonoidok gazdagon megtalálhatók a citrusfélék héjában, beleértve a narancsot, a lime-ot, a mandarint, a grépfrút és a citromot. Emellett a a diófélékben a hajdinában, a csipkebogyóban és a fekete ribizliben is megtalálhatóak.