A bundás kenyér igazi klasszikus reggeli, de ha szeretnéd egészségesebb és olajszegényebb módon elkészíteni, akkor az air fryer (forrólevegős sütő) tökéletes választás. Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készítsd el a tökéletesen ropogós bundás kenyeret minimális olajfelhasználással!
Hozzávalók (4 személyre)
- 6-8 db L méretű tojás
- 6-8 szelet kenyér
- 1 evőkanál sertészsír (opcionális)
- Só ízlés szerint
- Minimális olajpermet (pl. olíva- vagy napraforgóolaj spray)
Elkészítés lépésről lépésre
1. A tojásos keverék elkészítése A tojásokat egy tálban felverjük, sóval ízesítjük. Ha a kenyereket hosszabb ideig szeretnénk áztatni, érdemes több tojást használni, hogy minden szeletet egyenletesen bevonjon.
2. A kenyerek beáztatása A szeleteket egyesével belemártjuk a tojásos keverékbe, ügyelve arra, hogy ne ázzanak el túlságosan, mert így nehezebb lesz a sütésük.
3. Sütés air fryerben
- Az air fryer kosarát minimális olajpermettel befújjuk.
- A beáztatott kenyereket egy rétegben elhelyezzük a sütőben.
- 180°C-on sütjük, oldalanként kb. 3-3 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra sülnek.
- Ha szükséges, a fordítás előtt újabb olajpermetet használhatunk a még ropogósabb végeredmény érdekében.
Tálalási tippek
- Kínálhatjuk friss zöldségekkel, tejföllel vagy akár egy kis sajttal megszórva.
- Édes változatban mézzel vagy fahéjas cukorral is tálalható (az az úgynevezett francia pirítós vagy francia toast)
Miért érdemes air fryerben készíteni?
✅ Kevesebb olajfelhasználás, egészségesebb végeredmény
✅ Gyorsabb sütési idő, kevesebb odafigyelést igényel
✅ Egyenletesen ropogós és aranybarna kéreg
Próbáld ki ezt az air fryer bundás kenyér receptet, és élvezd az egészségesebb, mégis isteni finom reggelit!