RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
0
január 23, / Közzétéve Gluténmentes

A 10+1 SZABÁLY: Így lesz tökéletes minden tésztád, amelyet Szafi alapanyagokból készítesz

Nem kis izgalom, amikor az ember élete első gluténmentes kenyér, kelt tészta vagy desszert sütésére készül. Mindenki azt szeretné, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Az otthoni sütés diéta ideje alatt sem nagy ördöngösség, különösképp ha Szafi liszteket használunk. Nincs semmi varázslat, semmi bűvészkedés, csak a minőségi alapanyagok, a megfelelő hozzávalók és a pontosan betartott recept. Az előkészületektől kezdve, a sütésen át a kóstolásig minden hozzájárul az igazi ízélményhez. Ugyanakkor fontos megjegyezni, ezek az alapanyagok valamelyest másképp viselkednek mint a hagyományos, búzaliszt alapú tészták, így összegyűjtöttünk néhány nagyon fontos tanácsot amelyek amatőr sütögetőknek és tapasztalt konyhaművészeknek is jól jönnek. Az alábbi tippek betartásával a sikerélmény biztosan nem marad el. Mutatjuk azt a 10+1 alapszabályt, amellyel elkerülheted a bajt.

1. Első és legfontosabb: szerezz be egy digitális konyhamérleget! Fontos a rendszeres elemcsere.

2. A receptben található mennyiségeket grammra pontosan tartsd be, ne adj hozzá semmit, ne vegyél el belőle.

3. A hozzávalókat ne cseréld, ne helyettesítsd, kivéve ha erre a recept javaslatot tesz.

4. Figyelj a folyadék hőmérsékletére.

5. A tészta összeállításakor a nedves és száraz összetevőket külön-külön mérd ki és keverd össze.

6. A tészta megfelelő állaga a receptben leírt pihentetési idő után áll be.

7. Élesztős tésztáknál a kelesztés ideje alatt törekedj az egyenletes hőmérsékletre. Ha konyhádban túl hűvös van, sütőben 50 fokon is keleszthetsz.

8. Kenyérsütőgépben csak és kizárólag abban az esetben lehet kenyeret sütni, ha az adott receptben erre külön felhívjuk a figyelmet.

9. Ismerd ki a sütődet! Amennyiben az előző 8 pontot betartottad és továbbra is azt tapasztalod, hogy a tésztád nem sül át, nem megfelelő állagú, nyers hatású, érdemes sütőhőmérővel ellenőrizni a hőfokot.

10. A receptek többségében alsó-felső sütés vagy légkeverés szerepel, erre mindenképp érdemes figyelni és követni az utasításokat.

+1. Közvetlenül a sütőből kivett forró tésztát ne vágd fel, ne kóstold mert hő hatására szokatlan lehet a tészta állaga, esetleg íze. Hagyd kihűlni, ezután szeleteld.

Bízunk benne, hogy összeállításunk segítségedre lesz és innentől csakis az általad megálmodott csodás állagú, ízű és textúrájú finomságokat fogsz majd készíteni. A Szafi Shopokban és saját péküzemünkben mi is napi szinten dolgozunk a lisztkeverékekből, úgyhogy bátran kijelenthetjük, hogy „Megesszük a kalapunkat” ha a fentiek alapján mégsem sikerülne mindezt összehozni! Reméljük ezt Te sem szeretnéd, így ha tutira akarsz menni, mentsd el a fenti ötleteket, izzítsd a mérleget, sütőt, elő a keverőtálat és sütésre fel! Hiba itt már nem lehet!

Kulcsszavak: gluténmentes, liszt, Szafi

Ez is érdekes lehet

Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával
Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával
Quinoa tökéletes elkészítése | Receptek quinoával
Quinoa tökéletes elkészítése | Receptek quinoával
Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP