RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 10, / Közzétéve Egészség

Asztaxantin – A karotinoidok királya

Asztaxantin – A karotinoidok királya

Tudtad?

Az Astaxanthin (asztaxantin) “a karotinoidok királya”. A természetben ismert legerősebb antioxidáns karotinoid molekula.

  • 500-szor hatékonyabb az E-vitaminnál
  • 800-szor erősebb a CoQ10-nél
  • 6000-szer hatásosabb a C-vitaminnál

Asztaxantin támogatja

Bőr

Csontozat és ízületek egészsége

Az astaxanthin valójában egy alga fajtában jelen lévő vöröses anyag (karotinoid), amit tengeri élőlények, mint például a lazac és a krill, de a flamingó is előszeretettel fogyaszt. Mindkét állatfajnak élénk rózsaszín színe van, amelyet az Astaxanthinnak köszönhetnek.

Asztaxantin áldásos hatása

Ez a természetes csodafegyver közeli kapcsolatban áll az olyan ismertebb karotinoidokkal, mint a béta-karotin és a lutein. Az astaxanthinnak pozitív hatása van emésztőrendszerünkre, látásunkra, szív és érrendszerünk egészségére valamint szellemi frissességünk megőrzésére is. Asztaxantin fogyasztásával továbbá támogathatjuk bőrünk védelmét és szépségét, remekül szembeszáll a káros UV sugarak ellen.

Asztaxantin források élelmiszerekben

A lazac, garnélarák, rák és a homár. Az astaxanthin felelős ezen élelmiszerek piros, rózsaszín színéért. Minél élénkebb a színe, annál több asztaxantin található benne.

  • Tweet
Kulcsszavak: Asztaxantin, karotin

Érdekes lehet még

Gyógynövények
Béltisztító gyógynövények
Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával
Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával
Laktóz intolerancia tünetei
Laktóz intolerancia tünetei

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP