RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptek
  • Egészség & Életmód
  • Rólunk
Avokádókrém (Guacamole) elkészítése
0
január 09, / Közzétéve Recept

Avokádókrém (Guacamole) elkészítése

Imádom az avokádót: semleges íze miatt édes és sós ételek egyaránt készíthetők belőle, csökkenti a koleszterinszintet, gyulladáscsökkentő hatással bír, kitűnő antioxidáns, védelmet nyújthat egyes daganatos megbetegedésekkel szemben is! Vásárlásánál arra ügyeljünk, hogy elég érett legyen: akkor jó, ha héját megnyomva finom besüppedés érezhető, de azért még határozott az ellenállás. Ha még kemény, de akciós, akkor is vegyük meg: néhány nap alatt beérik papírzacskóba téve egy banán mellett.

A guacamole tortilla chips-szel igazán finom nassolnivaló összejövetelekhez, vagy otthoni filmnézéshez. Többféle recept létezik, én is kipróbáltam sokat, de itt a kedvencem (aki nem szereti a csípőset csökkentse le a chilipaprika mennyiséget, mert csípős lesz):

  • Előkészületi idő: 20 perc
  • Kész: 20 perc alatt

Hozzávalók 4 főre

  • Érett avokádó 3 db
  • Hagyma 1 db nagy (lila vagy vörös)
  • Zöld chilipaprika, 1-2 db (Jalapeno)
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Chilipor 1 teáskanál
  • Fél citrom (vagy lime) leve
  • Paradicsom 1 db (nagy)
  • Só 1 teáskanállal
  • Tortillachips

Elkészítés

  1. Felkockázzuk az avokádót (lásd a képeken hogyan), apróra szeljük a hagymát és a chilipaprikát. A Jalapeno nagyon csíp, minél kevésbé érintkezzünk a paprikával szeletelés közben, és még véletlenül se nyúljunk a szemünkbe! Egy nagy tálba teszünk mindent, ebben fogjuk elkeverni az összes alapanyagot kenhetőre.
  2. A fokhagymákat is megpucoljuk és belereszeljük. Belefacsarjuk a fél citrom levét, majd megspékeljük egy kis őrölt chiliporral és sózzuk. Turmix segítségével kenhető állagúra keverjük. De villával is elvégezhető ez a lépés, tovább fog tartani és kicsit darabosabb lesz, ami végülis nem baj. Rusztikus az új divat!
  3. Ha készen van, hozzákeverjük az apróra kockázott paradicsomot is. A sütőt előmelegítem, 200 fokra, majd szépen elhelyezem a tepsin a tortillachipset, megfújom extra szűz olívaolaj spray-el és betolom. Hamar aranybarnára pirul, ekkor vegyük ki, figyeljük, ne égjen meg! Mikor elkészült, még forrón sózzuk meg finoman.

Én mindig félreteszem az avokádó magját és csíráztatom, hogy ilyen gyönyörűség legyen belőle.

Avokádó csíráztatása fogpiszkálók segítségével. A lényeg: csak az alsó harmadát érje mindig a pohár víz. Előbb-utóbb kicsírázik.

Jó étvágyat az avokádókrémhez! Pirítóssal is finom.

Kulcsszavak: avokádó, Avokádókrém, Guacamole

Ez is érdekes lehet

Mi a különbség a Crostini és a Bruschetta között?
Mi a különbség a Crostini és a Bruschetta között?
Legjobb zabpalacsinta recept – almás, banános, proteines, vegán és gluténmentes verzióban is
Legjobb zabpalacsinta recept – almás, banános, proteines, vegán és gluténmentes verzióban is
Olasz kenyérsaláta paradicsommal
Olasz kenyérsaláta paradicsommal

MOST NÉPSZERŰ

  • Egészséges életmód: Tippek a hosszú és kiegyensúlyozott élethez

    Az egészséges életmód kulcsfontosságú a testi é...
  • málnás morzsaszelet

    Málnás Morzsaszeletek – Egyszerű és Isteni Desszert

    Mennyei málnás morzsaszeletek sima és vegán ver...
  • A quinoa tökéletes elkészítése: Recept ötletek és tippek a quinoa főzéséhez

    A quinoa, kínoa, vagy más néven bolíviai rizs, ...

RECEPTEK KERESÉSE

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Főoldal

Receptek

Egészség & Életmód

Rólunk

Webáruház

KENYÉRSÜTÉS / FERMENTÁLÁS

VEGÁN / GLUTÉNMENTES

AIR FRYER / GRILL

GYÓGYNÖVÉNYEK

CSÍRÁZTATÁS / NÖVÉNYI TEJEK

ÖSSZES RECEPT››

Szállítás

ÁSZF, Adatkezelés

ASEA - RENU28

Kuponok, kedvezmények

© 2025 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP