Mustáros, mézes, chilis csirkeszárnyfalatok ropogósra sütve

Na, ki szereti még a sült csirkeszányakat? Ropogós, sült csirkeszárny recept mézes-mustáros-chilis pácban!

Előkészületi idő: 10 perc
Sütés: 20 perc
Kész: 30 perc alatt

Hozzávalók 2 főre

  • Csirkeszárny 500 g (8 db)
  • Méz 4 evőkanál
  • Mustár 3 evőkanál
  • Pirospaprika 1 teáskanál
  • Olívaolaj
  • Chili
  • Só, bors

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Az összes hozzávalót (a csirke kivételével) összekeverjük egy tálban, kanállal és félre tesszük. Megmossuk, megpucoljuk a csirkét, ízületeiknél elvágjuk, ha szükséges.

csirkeszárny aprítása alsó-felső

2

Kibéleljük a tepsit sütőpapírral. A csirkéket beleforgatjuk a mázba, majd egyenként lefektetjük őket.

A sütőben 20-25 perc alatt megpuhul a belseje, a bőre meg szépen lebarnul és ropogóssá válik.

3

Magában, salátával vagy steakburgonyával fogyaszthatjuk (az utóbbi esetben szórjunk a tepsire a szárnyak mellé egy pár szem megmosott, héjastul hosszában felvágott burgonyát sóval, borssal, olajjal bedörzsölve és süssük egy kicsit tovább).

Ha maradt még a mézes-mustáros mázból, öntsük rá a maradékot a forró csirkeszárnyakra, szuper zamatos lesz! Szalvétával, papírtörlővel készüljünk az étel mellé… 🙂

Mustáros, mézes, chilis csirkeszárny falatok ropogósra sütve
1 (20%) 1 vote

Tetszett a recept?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..