Na, ki szereti még a sült csirkeszányakat?
Ropogós, sült chilis csirkeszárny recept mézes-mustáros-chilis pácban!Előkészületi idő: 10 percSütés: 20 percKész: 30 perc alatt
Hozzávalók 2 főre
- Csirkeszárny 500 g (8 db)
- Méz 4 evőkanál
- Mustár 3 evőkanál
- Pirospaprika 1 teáskanál
- Olívaolaj
- Chili
- Só, bors
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
- Az összes hozzávalót (a csirke kivételével) összekeverjük egy tálban, kanállal és félre tesszük. Megmossuk, megpucoljuk a csirkét, ízületeiknél elvágjuk, ha szükséges.
- Kibéleljük a tepsit sütőpapírral. A csirkéket beleforgatjuk a mázba, majd egyenként lefektetjük őket.
- A sütőben 20-25 perc alatt megpuhul a belseje, a bőre meg szépen lebarnul és ropogóssá válik.
- Magában, salátával vagy steakburgonyával fogyaszthatjuk (az utóbbi esetben szórjunk a tepsire a szárnyak mellé egy pár szem megmosott, héjastul hosszában felvágott burgonyát sóval, borssal, olajjal bedörzsölve és süssük egy kicsit tovább).
Ha maradt még a mézes-mustáros mázból, öntsük rá a maradékot a forró csirkeszárnyakra, szuper zamatos lesz! Szalvétával, papírtörlővel készüljünk az étel mellé… 🙂