RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 08, / Közzétéve Recept

Bográcsgulyás egyszerűen, hagyományosan elkészítve

Gulyásleves

Közmegállapodás, hogy a legjobb gulyásleves kemény marhahúsból készül és csakis bográcsban! Sertéshúsból is készíthetjük a gulyáslevest, ekkor nem lesz olyan gazdag az ízvilága, viszont hamarabb elkészülünk. A hagyományos gulyásleves marhahússal, a hamisgulyás leves hús nélkül készül, a többi hozzávaló ugyanaz.

Gulyásleves eredete: az 1750-es évektől főleg az elnémetesítési politika elleni tiltakozás egyik eszköze volt minden, ami magyar: irodalom, zene, tánc, viselet, szokás, étel vagy akár az ital. Felkapták, népszerűsítették, favorizálták! Így történt ez a gulyással is.

Hozzávalók

  • Marhahús 75 dkg (marhalábszárból a legfinomabb)
  • Vöröshagyma 20 dkg
  • Burgonya 1 kg
  • Fokhagyma 1 dkg
  • Zsír 6 dkg
  • Paprika 15 dkg
  • Pirospaprika, köménymag, só 2-2-2 dkg, majoránna 1 g
  • Csipetkéhez: Liszt 6 dkg, Tojás 1 db

Elkészítés

  1. A gulyáshúst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk és a zsíron, hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, köménymaggal, majoránnával és sóval megszórva egy kevés 1-2 dl vizet öntünk alá, jól összekeverjük, és lefedve párolni kezdjük.
  2. Időnként megkeverjük, ha elfőtt a víz alóla, akkor pótoljuk. Figyelünk rá le ne égjen. Közben megpucoljuk és felkockázzuk a paradicsomot, a paprikát és a burgonyát és a pörkölthöz adjuk, amikor a hús elkezd puhulni. Ekkor már felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk – de az egészet jól ellepje- és puhára főzzük.
  3. Meggyúrjuk a tésztát a csipetkének és külön kifőzzük, tálaláskor a tálba merjük a levessel.
  • Tweet
Kulcsszavak: bográcsgulyás, goulasch, Gulyásleves

Érdekes lehet még

Tepsiben sült fűszeres, ropogós csirkeszárnyak
Tepsiben sült fűszeres, ropogós csirkeszárnyak
Égetett tészta készítése alaprecept (a legegyszerűbben) – Képviselőfánk recept
Égetett tészta készítése alaprecept (a legegyszerűbben) – Képviselőfánk recept
Legjobb zabpalacsinta recept – almás, banános, proteines, vegán és gluténmentes verzióban is
Legjobb zabpalacsinta recept – almás, banános, proteines, vegán és gluténmentes verzióban is

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Házi BBQ szósz – egyszerű barbecue szósz elkészítése grillezéshez

    Ez a házi BBQ Sauce a legtökéletesebb ízkombiná...
  • Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Kedvező összetétele alapján a hajdina fogyasztá...
  • Grillezett mézes mustáros csirke

    Grillezett mézes mustáros csirke édes-csípős mártással – a nyár kedvenc grill receptje

    Grillezett mézes mustáros csirke édes és csípős...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2022 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP