Bögrés tejberizs: egyszerű és finom recept

Sokféle elkészítési módja ismert a tejberizsnek. Ez a recept egy egyszerű és finom tejberizs elkészítési útmutatója, amit szinte lehetetlen elrontani. Van, aki nagyon édesen szereti, ez egyen még bele cukrot.

Hozzávalók

  • Rizs 1 bögre
  • Víz 1 bögre
  • Tej 3 bögre
  • Cukor 2 evőkanál
  • Vanília 1 csomag vagy 1 rúd
  • Fahéj 1 rúd (opcionális)
  • Só 1 csipet
  • Vaj 1 kanál

Elkészítés

1

A rizst 1-2 percig vajon pirítom, majd hozzáöntöm a bögre vizet. Belekeverem a csipet sót, cukrot, vaníliát. Kevergetem, míg fel nem olvadnak. A rizs hamar felveszi a vizet, vigyázzunk le ne kapja az alját a tűz. Mikor már majdnem felszívta az összes vizet, hozzáöntjük a 3 bögre tejet.

2Közepes lángon, körülbelül 15 percig főzöm gyakori kevergetés mellett. Kóstoljuk meg megfőtt-e a rizs. Mikor az állaga megfelelő és a rizsszemek is megpuhultak (nem baj ha egy ici-picit még kemény) elzárom alatta a tüzet, fedőt teszek rá. Pár percet várok, majd poharakba merem. Hidegen, melegen egyaránt finom.

Az állagát még krémesebbé gazdagíthatjuk további vaj hozzáadásával. Fahéjat vagy kakaót szórhatunk a tetejére.

Bögrés tejberizs recept: egyszerű és finom
4.1 (82.5%) 8 votes

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..