RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
2
augusztus 15, / Közzétéve Recept

Szőlőlekvár recept: A szőlőlekvár átkozottul finom, itt az ideje, hogy visszatérjen EXTRA Szőlő befőtt házilag recepttel

Szőlőlekvár

Egyike azoknak az elveszett recepteknek, amelyek valószínűleg már nem készítenek. Minden gyerek ismeri a szőlőcukrot, de a szőlőlekvár már mellékes… A legillatosabb a fekete Izabella szőlő, de Othello szőlőből is kiváló!

Szőlőlekvár készítése 3 hozzávalóval, 7 lépésben

  • 7 kg szőlő leszemezve
  • 1-1,5 kg (birs)alma vagy pektin
  • 2,5 kg cukor
  1. A szőlőt krumplinyomóval kissé szétnyomkodjuk.
  2. Pár percig főzzük, amíg látjuk a héját rajta (max 10 perc) utána átpasszírozzuk.
  3. A birset héjával, magház nélkül kevés vízben megfőzzük, utána botmixerrel pépesítjük.
  4. Hozzáadjuk a szőlőhöz, belekeverjük a cukrot (zselésítőt, vagy pektint) forrástól számítva 3 percig főzzük.
  5. A habját leszedjük és mehet az üvegbe.
  6. Fejre állítás, visszafordítás és száraz dunszt.

Köszönjük a receptet Ildikó!

Szőlő befőtt házilag!

Cukros vizet forralunk fel annyit, ahány üveggel akarunk eltenni + 1 litert, hogy elég legyen. Jó édes legyen a víz. Ennek az édessége rajtatok múlik.

Forrás után, a leszemezett szemeket 1-2 percre beletenni, hogy a forró víz fertőtlenítse, de még ne essen össze a szem, mert ropogósnak kell maradnia.

Utána kivesszük hideg vízbe, hogy a forróság ne főzze tovább. Így marad ropogós, mintha akkor szedted volna.

Üvegekbe rakjuk.

A cukros vízbe teszünk fahéjat, szegfűszeget és forraljuk, hogy összeérjen. Kostolgatni kell, hogy nektek hogyan ízlik. Ha kész, rámerni a szőlőre, kis tartósító és duncba tenni.

Nagyon finom, kemény és ropogós. Sok sikert!

Köszönjük Gyöngyi!

  • Tweet
Kulcsszavak: lekvár, szőlő, Szőlő befőtt, Szőlőlekvár

Érdekes lehet még

Bulgur és a bulgursaláta
Bulgur és a bulgursaláta: a tökéletes recept az elkészítéséhez
csirkeszárnyak
Ropogós, sült csirkeszárnyak – tuti ázsiai recept!
Tökéletes libatepertő elkészítése
Mi a ropogós libatepertő elkészítésének titka?

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Házi BBQ szósz – egyszerű barbecue szósz elkészítése grillezéshez

    Ez a házi BBQ Sauce a legtökéletesebb ízkombiná...
  • Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Kedvező összetétele alapján a hajdina fogyasztá...
  • Grillezett mézes mustáros csirke

    Grillezett mézes mustáros csirke édes-csípős mártással – a nyár kedvenc grill receptje

    Grillezett mézes mustáros csirke édes és csípős...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2022 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP