A finomfőzelék praktikus, egészséges, laktató és komfortos étel.
Finomfőzelék hozzávalók:
1 kg vegyes zöldség, 15 dkg karalábé, 10 dkg friss vagy konzerv zöldborsó, 2 dkg só, 4 dkg zsír, ha deka liszt, 1 dkg cukor, 1 dl tej, fél csomag petrezselyemzöld el.
Ha gluténmentesen szeretnénk elkészíteni, a rántáshoz használjunk rizslisztet.
Finomfőzelék elkészítése hagyományosan
A megtisztított zöldségféléket apró kockára vágjuk, megsózzuk és annyi vízben tesszük fel főzni hogy ellepje. Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és hideg vízzel vagy tejjel felforraljuk. A konzerv zöldborsót csak akkor tesszük bele, amikor a többi zöldség már majdnem puhára főtt.
Finomfőzelék feltétek lehetnek: fasírt, virsli, főtt vagy tükörtojás.
Ez a főzelék igazán finom!
Tippek, trükkök az elkészítéséhez:
- Az első hibapont a rántás szokott lenni. Ezt jól el kell találni. Ne vigyük túlzásba a rántást, ne adjunk hozzá többet a kelleténél.
- A második gyakori hiba az szokott lenni, ha szétfőzzük a zöldségeket. Vigyázzünk, hogy roppanósak maradjanak – hacsak nem babáknak készítjük. Akkor turmixolhatjuk is a főzeléket.
@Venesz