RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog

Sütés-Főzés alapfogalmai: mi micsoda és hogyan készül?

január 09, , Receptvadász
Sütés-Főzés alapfogalmai: mi micsoda és hogyan készül?
Sütés-Főzés alapfogalmai ABC sorrendben Abálás – tartós hőkezelés 80-85°C-n Beforralás – tartós párologtató forrázás. Blansírozás – Forrázás Borirozás – szalonna lapokkal való burkolás. Derítés – húslevesek, erőlevesek, aszpik tisztítása. Dresszing – Saláta öntett. Glasszirozás – fényesítés Grillezés – sugárzó hővel való sütés. Julienne – metéltre vágás. Klopfolás – Hús kiveregetése Legírozás – tojássárgájával, tejszínnel való
alapfogalmakreceptsütés-főzés
Elolvasom
  • Közzétéve Recept
Tovább

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP