Diós csiga recept régi szakácskönyvből
november 17,
by Receptvadász
Hozzávalók a diós csiga elkészítéséhez: 15 dkg darált dió, 8 dkg cukor, 5 dkg vaj, kevés fahéj, 1 db tojás, 60 dkg vajjal hajtogatott élesztős tészta A hajtogatott élesztős tésztát kb. ceruza vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, behintjük darált dióval, megszórjuk fahéjas cukorral és összesodorjuk, majd a tekercset ujjnyi széles darabokra bevágjuk. Vajazott tepsibe fektetve
- Published in Desszert, édesség, Recept
Vajjal hajtogatott élesztős tészta készítése
november 17,
by Receptvadász
Így is ismerheted: élesztős vajastészta, hajtogatott élesztős tészta, félvajas tészta, plunderteig, dán tészta, blundel tészta vagy croissant tészta. A vajjal hajtogatott élesztős tészta sok péksüteménynek, például a croissantnak, a diós vagy kakaós csigának, mindenféle papucsnak (mákos, diós..) és a túrós batyunak lehet az alapja. Átmenetet alkot az élesztős tészták és a vajas tészták között. A
- Published in Desszert, édesség, Recept
Tagged under:
blundel tészta, diós csiga, élesztős tészta, hajtogatott tészta, pékáru, recept, vajas tészat