Ha otthon készítesz növényi tejet – például mandulából, zabból vagy kesudióból –, akkor biztosan találkoztál már a szűrés után visszamaradó pépes anyaggal. Ez az úgynevezett okara, amit sokan kidobnak, pedig egy tápláló, rostban gazdag melléktermék, amit rengeteg módon fel lehet használni. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan tudod a magtej maradékot hasznosítani a konyhádban, és milyen
- Közzétéve Növényi tej, RECEPTEK
Az erjesztett, fermentált zabpehely finom, könnyen emészthető és hagyományos reggeli. Olyan egyszerű az elkészítése, mint az instant előre bezacskózott zabpehelyénak, de jóval olcsóbb és egészségesebb. Hozzákeverve néhány tápláló és probiotikus hozzávalót, kiváló bekapnivaló az egészséges közérzet támogatásáért! Zabpehely fogyasztásának előnyei Miért fermentáljuk a zabpelyhet? Fermentálással egy csodálatos élesztős, enyhén savanykás ízt és krémes textúrát, hasznos
- Közzétéve Fermentálás