Az erjesztett, fermentált zabpehely finom, könnyen emészthető és hagyományos reggeli. Olyan egyszerű az elkészítése, mint az instant előre bezacskózott zabpehelyénak, de jóval olcsóbb és egészségesebb. Hozzákeverve néhány tápláló és probiotikus hozzávalót, kiváló bekapnivaló az egészséges közérzet támogatásáért! Zabpehely fogyasztásának előnyei Miért fermentáljuk a zabpelyhet? Fermentálással egy csodálatos élesztős, enyhén savanykás ízt és krémes textúrát, hasznos
- Közzétéve Fermentálás
Immunerősítés probiotikumokkal – az immunrendszer és a bélflóra kapcsolata
január 09,
, Receptvadász
Tudtad, hogy az immunrendszered 70%-a az emésztőrendszeredben van? Ez kellő indok arra, hogy kezdjük el itt az immunerősítést! Amikor a belek egészségéről van szó, a probiotikumok fontos szerepet játszanak. A hasznos baktériumok napi ajánlott mennyiségének bevitele segíti az emésztőrendszer és a belek egészséges működését. Viszont ezen kívül mennyit tudunk a jó baktériumokról és arról, hogyan
- Közzétéve Egészség
Gluténmentes, a többi kvász recepttel ellentétben nem gabona alapú kvász receptet mutatok be. A tejsavas erjedést az élőflórás tejföl illetve ha kapunk vagy készítünk kecskesavót, akkor az indítja be. Segít a szervezetben felgyülemlett méreganyagok, a nehézfémek és toxinok semlegesítésében. Mi az a kvász és miért is igyuk rendszeresen? A kvász tejsavas erejesztéssel készülő ital, szervezetünkre sokféle pozitív
- Közzétéve Egészség, Fermentálás, Recept
Kvász készítés otthon: természetes probiotikum a megfelelő bélflóra támogatásáért
december 06,
, Receptvadász
Az egészség a belekben kezdődik! Gluténmentes, a többi kvász recepttel ellentétben nem gabona alapú kvász receptet mutatok be. A tejsavas erjedést az élőflórás tejföl illetve ha kapunk vagy készítünk kecskesavót (lentebb bemutatom hogyan), akkor az indítja be. Segít a szervezetben felgyülemlett méreganyagok, a nehézfémek és toxinok semlegesítésében. Mi az a kvász és miért is igyuk
- Közzétéve Egészség
Jó kenyér nem létezik kovász nélkül, amit a kenyér készítése előtt kell elkészítenünk. Maga a kovász liszt és víz keveréke, ami egy idő után erjedésnek indul a mindenhol jelen lévő mikroorganizmusoknak, élesztőgombáknak köszönhetően. Az élesztőgombák termelik a széndioxidot, ettől válik levegőssé a kenyér tésztája, a hasznos baktériumok pedig tejsavat hoznak létre, amitől a kenyér jó
- Közzétéve Kenyérsütés