A Citrus bioflavonoidok erőteljes polifenolos vegyületek, melyek megtalálhatóak a citrus gyümölcsökben. A bioflavonoidok lényeges szerepet játszanak a C-vitamin felszívódásában és annak a szervezetben történő feldolgozásában, védik a sejteket a szabad-gyököktől.

A C-vitamin kiemelkedően fontos a máj méregtelenítő képessége szempontjából, amely segítségére van a szervezetnek abban, hogy megszabadulhasson az idegen, szintetikus anyagoktól, például a drogoktól (gyógyszerektől), a rákkeltő anyagoktól, a szennyeződésektől és más mérgektől.  A kutatások azt is bizonyították, hogy ha a szervezet fokozott mértékben van kitéve a mérgező anyagoknak, akkor C-vitamin szükséglete is megnő.

A Citrus Bioflavonoidok támogatja

DNS-védelem

Szív- és érrendszer egészsége

Mik azok a Citrus Bioflavonoidok?

A citrus bioflavonoidok az erek és a nyirokrendszer rendellenességeinek kezelésére használatosak, pl. az aranyér, a krónikus vénás elégtelenség, a lábszárfekély, az orrvérzés, valamint a mellrák műtét után előforduló nyiroködéma. A Citrus Bioflavonoidok erősítik az érfalakat, így fejtik ki hatásukat.

Tudtad?

…a citrus bioflavonoidok segítenek a szédülés leküzdésében!

A bioflavonoidok leghatékonyabb forrását a citrusfélék héja tartalmazza, de keserű ízük miatt a citrushéjat csak ritkán használjuk.

A fő citrus-flavonoidok közé tartozik a hesperidin, a naringin és az eriocitrin.

A csoport tagjait P-vitaminoknak is nevezik (P, mint permeabilitás, azaz, áteresztőképesség).

A citrus bioflavonoidjait nem csak antioxidánsok védelmének szempontjából vizsgálták, hanem szív-és érrendszeri egészség szempontjából is.

A citrus bioflavonoidjai elősegíthetik az egészséges testsúly fenntartását antioxidáns funkciójával, valamint a vércukorszint szabályozásával és a termogenikus hatással.

Mi az, amit a Citrus Bioflavonoidok szedésével elérhetünk?

  • Aranyér kezelésére bizonyítottan hatásos
  • Valamint erősíti a kapillárisokat (hajszálereket)

A bioflavonoidok növelik az érfalak ellenállását, így segítenek megerősíteni az érfalakat – gátolva így az apró erecskék-kapillárisok megrepedését és a visszerek kialakulását.

Gyömbér és citrom jótékony hatásai

A citrus bioflavonoidok szerepe az egészséges erek megőrzésében

Jelentős gyulladás gátló hatásuk van.  A kialakult horzsolások- sebek gyógyulását elősegítik, csökkentik a duzzanatot, ödémát és erősítik a C-vitamin hatását a szervezetben, ezáltal alapvető fontosságú a C-vitamin hatásosságához. Szervezetünk önállóan nem tudja előállítani.

Hatékonyabb a természetes

Szent-Györgyi Albert analizálta és tesztelte a paprikából kivont természetes C-vitamin hatásait, felfigyelt arra is, hogy a később mesterséges úton előállított, szintetikus C-vitamin hatása csak próbálja megközelíteni a tiszta formájáét.

Jó Citrus Bioflavonoid ételforrások

A citrus bioflavonoidok gazdagon megtalálhatók a citrusfélék héjában, beleértve a narancsot, a lime-ot, a mandarint, a grépfrút és a citromot. Emellett a a diófélékben a hajdinában, a csipkebogyóban és a fekete ribizliben is megtalálhatóak.