Akad egy vágnivaló tyúk? Mennyei savanyú káposztás receptet mutatok azzal a tyúkkal! A savanyú káposztából minden télen rengeteget kellene fogyasztanunk. Tápanyagokban gazdag, sokféle vitamin és ásványi anyag-tartalma nagymértékben hozzájárul szervezetünk egészséges működéséhez.
Káposztás tyúk elkészítése
Hozzávalók:
- 1 tyúk
- olaj
- 20 dkg hagyma
- 1 dkg köménymag
- 1-2 cikk fokhagyma
- 1-2 dl tejföl
- 15 dkg savanyú káposzta
- petrezselyemzöldje
- só, bors
- Felhevített olajban aranysárgára pirítunk 20 dkg finomra vágott hagymát, majd elkeverünk benne késhegynyi borsot és ráteszünk egy feldarabolt tyúkot.
- Rövid ideig pörköljük, majd kevés vízzel, időnként kavarva, fedő alatt pároljuk. Közben beletesszük a sót és a köménymaggal összezúzott fokhagymát is.
- Amikor a hús félig megpuhult, zsírjára pirítjuk és hozzátesszünk 15 dkg savanyú káposztát, amit előzőleg jól kicsavartunk. Kevés vizet öntve rá, fedő alatt pároljuk, néha megkeverjük. Ha kész, finomra vágott petrezselyemzöldet teszünk bele, tejföllel behabarjuk és jól kiforraljuk.
A receptet itt találtam:
Kövi Pál: Erdélyi lakoma