RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
január 10, / Közzétéve Recept

Erdélyi káposztás tyúk

Erdélyi káposztás tyúk

Akad egy vágnivaló tyúk? Mennyei savanyú káposztás receptet mutatok azzal a tyúkkal! A savanyú káposztából minden télen rengeteget kellene fogyasztanunk. Tápanyagokban gazdag, sokféle vitamin és ásványi anyag-tartalma nagymértékben hozzájárul szervezetünk egészséges működéséhez.

Káposztás tyúk elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 tyúk
  • olaj
  • 20 dkg hagyma
  • 1 dkg köménymag
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • 1-2 dl tejföl
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • petrezselyemzöldje
  • só, bors
  1. Felhevített olajban aranysárgára pirítunk 20 dkg finomra vágott hagymát, majd elkeverünk benne késhegynyi borsot és ráteszünk egy feldarabolt tyúkot.
  2. Rövid ideig pörköljük, majd kevés vízzel, időnként kavarva, fedő alatt pároljuk. Közben beletesszük a sót és a köménymaggal összezúzott fokhagymát is.
  3. Amikor a hús félig megpuhult, zsírjára pirítjuk és hozzátesszünk 15 dkg savanyú káposztát, amit előzőleg jól kicsavartunk. Kevés vizet öntve rá, fedő alatt pároljuk, néha megkeverjük. Ha kész, finomra vágott petrezselyemzöldet teszünk bele, tejföllel behabarjuk és jól kiforraljuk.

A receptet itt találtam:

Kövi Pál: Erdélyi lakoma

  • Tweet
Kulcsszavak: Erdélyi, lakoma, tyúk

Érdekes lehet még

Almás “morzsasüti” – természetesen édes desszert
Almás “morzsasüti” – természetesen édes desszert
Tepsiben sült fűszeres, ropogós csirkeszárnyak
Tepsiben sült fűszeres, ropogós csirkeszárnyak
Csicseriborsó tésztával: egyszerű olasz egytálétel
Csicseriborsó tésztával: egyszerű olasz egytálétel

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP