RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
0
november 19, / Közzétéve Desszert, édesség, Recept

Gyors almás torta recept

Almás torta

Az alma könnyen emészthető, kiváló nyomelem és ásványi anyag forrás, jót tesz az emésztésnek, tisztítja a fogakat. Egy közepes alma kb. 90 kalória tartalmaz, 25 gramm szénhidrátot, 1,3 rostanyagot, 10-15 milligramm C vitamint.

Ez egy almás-mákos torta recept, de ha úgy hozza kedvünk, kihagyhatjuk belőle a mákot, ilyenkor célszerű 1 teáskanál fahéjat keverni a tésztába.

Gyors almás mákos torta hozzávalók:

  • 2 alma
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 10 dkg darált mák
  • 1 dl olaj vagy 100g vaj
  • 2,5 dl tejföl
  • porcukor a szóráshoz

Almás torta elkészítése gyorsan

  1. Az almát meghozzuk, húsát lereszeljük. A sütőt 180 °-ra előmelegítjük. Kivajazzuk, kilisztezzük vagy sütőpapírral kibélelük egy 24 cm-es kapcsos torta formát. A tojást elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mákot, az olajat, a tejfölt, végül az almát.
  2. A formába öntjük, és a sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is.

Tipp: kínálhatunk mellé lekvárt vagy vanília sodót is, esetleg friss gyümölcsöt.

  • Tweet
Kulcsszavak: almás, mákos, recept, sütemény, torta

Érdekes lehet még

Nudli elkészítése: pofonegyszerű és gyors krumplinudli recept
Nudli elkészítése: pofonegyszerű és gyors krumplinudli recept
A 10 LEGJOBB NYÁRI GRILL RECEPT + TIPPEK, TRÜKKÖK A GRILLEZÉSHEZ
gofri
A tökéletes gofri elkészítése

ÉRDEKES TARTALMAK

  • gofri

    A tökéletes gofri elkészítése

    Ez az egyetlen gofri recept, amelyre szükséged ...
  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.ElfogadomNem