A hamisgulyás a hagyományos gulyásleves szegényesebb, (vegetáriánus) hús nélküli változata.Előkészületi idő: 5 percFőzés: 55 percKész: 60 perc alatt
Hozzávalók
- Burgonya 1 kg
- Hagyma 3 fej
- Fokhagyma 2 gerezd
- Sárgarépa 2 db
- Lecsó 4 evőkanál, vagy 1-1 paprika és paradicsom felkockázva
- Zsír
- Pirospaprika
- Köménymag, só
Elkészítés
- Egy fakanál zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával és folyamatosan kevergetve le ne égjen megolvasszuk a zsírban a fűszerpaprikát. Rázúzzuk a fokhagymát, megsózzuk és 1 liter vízzel felöntjük.
- Mikor forr, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, sárgarépát, a lecsót és megszórjuk köménnyel. Addig forraljuk, míg a burgonya megfő. Kóstoljuk meg és ízesítjük még, ha szükséges.
Csipetkét is főzhetünk bele.