Ha frissen lövésből vettük az őzhúst körülbelül egy hétig még a bőrében pihentetjük, hogy a húsa megpuhuljon. Ha a hús öreg, páclében áztatjuk még 1-2 napig, mely a rostjait puhítja. Jó tudni: Vadételek elkészítése és pácolása Hozzávalók 6 személyre Őzhús (vegyesen) 50 dkg Füstölt szalonna 15 dkg Hagyma 2 fej Zöldbab 20 dkg Burgonya 20 dkg Sárgarépa
- Közzétéve Recept
Tovább
Fokhagymaleves a legjobb gyógyír mindenre! A fokhagyma antibakteriális és antivirális hatásai: A fokhagyma a benne lévő kéntartalmú (allicin) hatóanyagoknak köszönhetően erőteljes antibiotikum, vírus-, gomba- és baktériumölő. Az allicin más élettani hatásai mellett rákellenes tulajdonsággal is bír. A komplex összetevőknek köszönhetően jelentős az immunrendszer-erősítő hatása is. Antibakteriális és antimikotikus hatása miatt nagyon jó légúti megbetegedések és gombák kezelésére, főleg a Candida
- Közzétéve Recept
Lebbencsleves egyszerűen elkészítve
január 09,
A lebbencsleves egyszerű és ízletes. Az 1 óra alatt elkészülő lebbencsleves tápláló és olcsó fogás a mindennapokra. Forrón tálalva az igazi! Évek óta nem ettem lebbencslevest, ezért meg kellett látogatnom anyukámat, hogy pontosan olyat tudjak készíteni, amilyet ő főzött nekem, mert az volt a világ legfinomabb lebbencslevese, szerintem egy darab a szívéből is belepottyant főzés
- Közzétéve Recept
Korhelyleves (savanyúkáposzta leves) recept
január 08,
Nem csak szilveszterre dukál a korhelyleves, másnapos gyomorra mindig kiváló! Télen a savanyúkáposzta fontos (és olcsó) C-vitamin forrás valamint tejsavtartalma segíti helyreállítni a stressz, helytelen táplálkozás, hasmenéssel járó fertőzések, gyógyszerek, az antibiotikum-kúrák miatt felborult bélflóra egyensúlyát. Előkészületi idő: 10 perc Főzés: 45 perc Kész: 55 perc alatt Hozzávalók Szalonna, kolbász Vöröshagyma – 1 nagy fej Zsír 5
- Közzétéve Recept
Minestrone leves olasz recept alapján
január 08,
Ahány vidék, annyi féleképpen készítik Olaszországban a Minestrone levest, még évszakról-évszakra is változnak a hozzávalók: de éppen ez a lényege! Az kerül a minestronébe, aminek éppen szezonja van! Így mindig friss és zamatos zöldségek kerülnek elénk! Télen több tészta kerül a forró levesbe, míg nyáron kevésbé laktató, levesesebb zsengébb zöldségekkel készül, gyakran hűtő-hidegen fogyasztják a
- Közzétéve Recept