A húsos hasé formája lehet háromszög, négyszög? amihez éppen kedvünk van. Megmutatom az egyszerű elkészítését.
2 csomag leveles tésztából ~(500 g) szoktam készíteni, mert 1 nagyon gyorsan elfogy, ezt mindenki szereti a családban!
Hozzávalók a húsos hasé elkészítéséhez:
- Darált marhahús 500 g (vagy sertés)
- Vöröshagyma 2 db
- Paradicsompüré 4 evőkanál
- Olaj, só, bors, majoránna, csipet pirospaprika
- Leveles tészta 500 g
- Tojás 1 db
- Köménymag
Elkészítés
- Serpenyőben kevés olajon elkezdjük nagy lángon pirítani a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát is. Miközben fakanállal forgatjuk, hogy ne égjen meg semmi és a darált hús minden oldala szép barnára piruljon, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával. Mikor szép barna a hús mindenhol, hozzáteszünk 4 evőkanál paradicsompürét. A hús egy kis levet ereszt a sótól, tovább sütjük még pár percig, míg az elpárolog, és a püré besűrűsödik, majd elzárjuk a gázt alatta, félretesszük hűlni. Előmelegítjük a sütőt.
- A csomagolásából kihajtogatott leveles tésztákból téglalapokat vágunk, megtöltjük a húsos töltelékkel igazságosan elosztva, és egy felvert tojással megkenve a széleit, összeragasztva a sarkakat, egymásra hajtjuk a téglalapokat. Villával megnyomkodjuk a széleit, hogy jól összetapadjanak. A tetejüket kissé bevagdossuk, vagy megszurkáljuk, hogy a sütésnél a gőz távozni tudjon a belsejükből.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a hasékat. Tetejüket is megkenjük tojással, meghintjük egy kevés köménymaggal. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben körülbelül 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.