Húsos hasé leveles tésztából
Hirdetés
Diet Maker

A húsos hasé formája lehet háromszög, négyszög? amihez éppen kedvünk van. Megmutatom az egyszerű elkészítését.

2 csomag leveles tésztából ~(500 g) szoktam készíteni, mert 1 nagyon gyorsan elfogy, ezt mindenki szereti a családban!

Hozzávalók a húsos hasé elkészítéséhez:

  • Darált marhahús 500 g (vagy sertés)
  • Vöröshagyma 2 db
  • Paradicsompüré 4 evőkanál
  • Olaj, só, bors, majoránna, csipet pirospaprika
  • Leveles tészta 500 g
  • Tojás 1 db
  • Köménymag

Elkészítés

1

Serpenyőben kevés olajon elkezdjük nagy lángon pirítani a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát is. Miközben fakanállal forgatjuk, hogy ne égjen meg semmi és a darált hús minden oldala szép barnára piruljon, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával. Mikor szép barna a hús mindenhol, hozzáteszünk 4 evőkanál paradicsompürét. A hús egy kis levet ereszt a sótól, tovább sütjük még pár percig, míg az elpárolog, és a püré besűrűsödik, majd elzárjuk a gázt alatta, félretesszük hűlni.

Előmelegítjük a sütőt.

2

A csomagolásából kihajtogatott leveles tésztákból téglalapokat vágunk, megtöltjük a húsos töltelékkel igazságosan elosztva, és egy felvert tojással megkenve a széleit, összeragasztva a sarkakat, egymásra hajtjuk a téglalapokat. Villával megnyomkodjuk a széleit, hogy jól összetapadjanak. A tetejüket kissé bevagdossuk, vagy megszurkáljuk, hogy a sütésnél a gőz távozni tudjon a belsejükből.

3

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a hasékat. Tetejüket is megkenjük tojással, meghintjük egy kevés köménymaggal.

200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben körülbelül 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Húsos hasé leveles tésztából egyszerűen, gyorsan – elképesztően finom!
4.2 (84%) 5 vote[s]

HOZZÁSZÓLÁS

Kérem írja be a hozzászólását!
Kérem írja be a nevét ide

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..