RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
2
január 08, / Közzétéve Desszert, édesség, Recept

Húsos hasé leveles tésztából egyszerűen, gyorsan – elképesztően finom!

husos-hase-leveles-tesztabol-egyszeruen-gyorsan-elkepesztoen-finom

A húsos hasé formája lehet háromszög, négyszög? amihez éppen kedvünk van. Megmutatom az egyszerű elkészítését.

2 csomag leveles tésztából ~(500 g) szoktam készíteni, mert 1 nagyon gyorsan elfogy, ezt mindenki szereti a családban!

Hozzávalók a húsos hasé elkészítéséhez:

  • Darált marhahús 500 g (vagy sertés)
  • Vöröshagyma 2 db
  • Paradicsompüré 4 evőkanál
  • Olaj, só, bors, majoránna, csipet pirospaprika
  • Leveles tészta 500 g
  • Tojás 1 db
  • Köménymag

Elkészítés

  1. Serpenyőben kevés olajon elkezdjük nagy lángon pirítani a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát is. Miközben fakanállal forgatjuk, hogy ne égjen meg semmi és a darált hús minden oldala szép barnára piruljon, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával. Mikor szép barna a hús mindenhol, hozzáteszünk 4 evőkanál paradicsompürét. A hús egy kis levet ereszt a sótól, tovább sütjük még pár percig, míg az elpárolog, és a püré besűrűsödik, majd elzárjuk a gázt alatta, félretesszük hűlni. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A csomagolásából kihajtogatott leveles tésztákból téglalapokat vágunk, megtöltjük a húsos töltelékkel igazságosan elosztva, és egy felvert tojással megkenve a széleit, összeragasztva a sarkakat, egymásra hajtjuk a téglalapokat. Villával megnyomkodjuk a széleit, hogy jól összetapadjanak. A tetejüket kissé bevagdossuk, vagy megszurkáljuk, hogy a sütésnél a gőz távozni tudjon a belsejükből.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a hasékat. Tetejüket is megkenjük tojással, meghintjük egy kevés köménymaggal. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben körülbelül 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  • Tweet
Kulcsszavak: darált hús, Húsos hasé, leveles tészta

Érdekes lehet még

Sütőben sült padlizsán pesto krémmel
Sütőben sült padlizsán pesto krémmel
Vadételek elkészítése
Vadételek elkészítése
Eredeti pozsonyi kifli recept: diós és mákos patkó

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP