RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
2
január 08, / Közzétéve Recept

Húsos hasé leveles tésztából egyszerűen, gyorsan – elképesztően finom!

husos-hase-leveles-tesztabol-egyszeruen-gyorsan-elkepesztoen-finom

A húsos hasé formája lehet háromszög, négyszög? amihez éppen kedvünk van. Megmutatom az egyszerű elkészítését.

2 csomag leveles tésztából ~(500 g) szoktam készíteni, mert 1 nagyon gyorsan elfogy, ezt mindenki szereti a családban!

Hozzávalók a húsos hasé elkészítéséhez:

  • Darált marhahús 500 g (vagy sertés)
  • Vöröshagyma 2 db
  • Paradicsompüré 4 evőkanál
  • Olaj, só, bors, majoránna, csipet pirospaprika
  • Leveles tészta 500 g
  • Tojás 1 db
  • Köménymag

Elkészítés

  1. Serpenyőben kevés olajon elkezdjük nagy lángon pirítani a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát is. Miközben fakanállal forgatjuk, hogy ne égjen meg semmi és a darált hús minden oldala szép barnára piruljon, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával. Mikor szép barna a hús mindenhol, hozzáteszünk 4 evőkanál paradicsompürét. A hús egy kis levet ereszt a sótól, tovább sütjük még pár percig, míg az elpárolog, és a püré besűrűsödik, majd elzárjuk a gázt alatta, félretesszük hűlni. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A csomagolásából kihajtogatott leveles tésztákból téglalapokat vágunk, megtöltjük a húsos töltelékkel igazságosan elosztva, és egy felvert tojással megkenve a széleit, összeragasztva a sarkakat, egymásra hajtjuk a téglalapokat. Villával megnyomkodjuk a széleit, hogy jól összetapadjanak. A tetejüket kissé bevagdossuk, vagy megszurkáljuk, hogy a sütésnél a gőz távozni tudjon a belsejükből.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a hasékat. Tetejüket is megkenjük tojással, meghintjük egy kevés köménymaggal. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben körülbelül 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  • Tweet
Kulcsszavak: darált hús, Húsos hasé, leveles tészta

Érdekes lehet még

Köles elkészítése, fermentálása – a jó magyar gluténmentes gabonaféle, tippek és receptek
Egyszerű Trüffel Étcsokoládéval, Szilvalekvárral
Egyszerű Trüffel Étcsokoládéval, Szilvalekvárral
Bottarga: mi az és hogyan használjuk fel a konyhában?
Bottarga: mi az és hogyan használjuk fel a konyhában?

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Házi BBQ szósz – egyszerű barbecue szósz elkészítése grillezéshez

    Ez a házi BBQ Sauce a legtökéletesebb ízkombiná...
  • Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Kedvező összetétele alapján a hajdina fogyasztá...
  • Grillezett mézes mustáros csirke

    Grillezett mézes mustáros csirke édes-csípős mártással – a nyár kedvenc grill receptje

    Grillezett mézes mustáros csirke édes és csípős...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2022 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP