RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog
1
január 30, / Közzétéve Kenyérsütés

Kovászos langalló – gluténmentes kenyérlángos

Kenyérlángos kovászos langalló

A kovász a fermentáció egyik formája, kovászolással a nehezen emészthető gabona fehérjéi és szénhidrátjai könnyen emészthetővé válnak, a glutén is lebomlik. Sok bélbetegség gyógyítható fermentált élelmiszerek rendszeres vagy akár kúraszerű fogyasztásával. Gluténmentes étrenden pedig nem kell lemondanunk a roppanós kennyérről! Egyszerű, olcsó, egészséges és gyorsan elkészíthető!

Fontos: a glutén 48-72 óra alatt bomlik le, a kovászunkat tehát így kell előkészítenünk, ha gluténmentes kenyérlángost szeretnénk.

Felhasználása, feltétek fantáziára bízva. Íme egy tipp:

Kovászos lángos, langalló, kovászlap készítése

  • 500g l kovász
  • zsíradék a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír
  • só
  • apróra vágott hagyma, magvak vagy zöld fűszer – (opcionális, ízlés szerint)

A kovászt a tálba öntjük, bele tesszük a magokat, fűszereket, sót, hagymát és sütőpapírral kibélelt vagy zsíradékkal kikent tepsibe öntjük. Nyúlós, ragadós, de ne aggódjunk, szépen összeáll majd a sütés alatt!

Opció B – legegyszerűbb alapvezió: ráöntjük a kovászt a sütőpapírral bélelt tepsire, jól megsózzuk a tetejét és mehet be sülni. Az egész nem tart tovább 20 percnél, de az eredmény friss, ropogós adalékanyagmentes kovászos kenyér, igazi umami ízzel!

200 fokon 15-20 percig sütjük aranybarnára.

Hagyjuk egy kicsit hűlni rácson.

Fogyaszthatjuk, mint a lángost fokhagymával vagy tejföllel illetve étkezésekhez kitehetjük az asztalra. Garantáltan elfogy!

Magvak: lenmag, napraforgómag, tökmag, dió, mandula, mák, köménymag … stb

Zöldfűszer: rozmaring, oregano, petrezselyemzöld, fokhagyma, metélőhagyma – vagy hagymaszár, medvehagyma, bazsalikom … stb

  • Tweet
Kulcsszavak: kovász

Érdekes lehet még

Ropogós héjú kenyér házilag – kenyér alaprecept
Kovászos készítése kenyérsütés
Kovász készítése: a legjobb recept, amit kár lenne nem megosztani
Kenyérfélék
Kenyérfélék, pékáru, kovász különböző felhasználásai

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Házi BBQ szósz – egyszerű barbecue szósz elkészítése grillezéshez

    Ez a házi BBQ Sauce a legtökéletesebb ízkombiná...
  • Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Hajdina tökéletes elkészítése  | Receptek hajdinával

    Kedvező összetétele alapján a hajdina fogyasztá...
  • Grillezett mézes mustáros csirke

    Grillezett mézes mustáros csirke édes-csípős mártással – a nyár kedvenc grill receptje

    Grillezett mézes mustáros csirke édes és csípős...

RECEPTVADÁSZ

  • Rólunk
  • Kapcsolat
  • Kívánságlista

Biztonságos fizetés

kártyák mastercard maestro visa bankkártyás fizetés
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Süti tájékoztató
  • Szállítási információk

iratkozzon fel a hírlevelünkre

© 2022 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP