RECEPTVADÁSZ

  • Főoldal
  • Receptgyűjtemény
  • Gyógynövények
  • Fermentálás
  • Növényi tejek
  • Blog

Kifli recept nagyanyám konyhájából, puha foszlós-ropogós egyszerűen mennyei

november 10, , Receptvadász
Kifli elkészítése hagyományosan zsírral vagy vajjal, kovásszal – vagy élesztővel, mindössze pár forintból! Van aki a kovászra esküszik, más az élesztő egyszerűségét szereti. Ha nincs otthon vaj, jó a zsír is. Ez a recept kiválóan variálható! Egyszerű és elronthatatlan! Próbáld ki többféleképpen, hiszen mindenki másképp szereti de ha ezek az alapok megvannak, az eredmény mesés
élesztőkiflikovászpékáruvajzsír
Elolvasom
  • Közzétéve Kenyérsütés
Tovább

Kenyérfélék, pékáru, kovász különböző felhasználásai

január 31, , Receptvadász
Kenyérfélék
Hogyan dolgozzunk kovásszal? Milyen kenyérféléket és pékárukat készíthetünk belőle? Bemutatjuk az alapreceptet és 6 verziót a fehérkenyértől a fonott kalácsig. Alaprecept elkészítése 500g lisztet és 320ml vizet keverjünk össze, majd hagyjuk állni legalább 20 percet. A liszt és víz elkeverése, azaz összegyúrás után – meglehetősen ragacsos tésztalabdát kapunk. Ettől a folyamattól lesz finom, rugalmas a
kovászpékáru
Elolvasom
  • Közzétéve Kenyérsütés
Tovább

Kovászos langalló – gluténmentes kenyérlángos

január 30, , Receptvadász
Kenyérlángos kovászos langalló
A kovász a fermentáció egyik formája, kovászolással a nehezen emészthető gabona fehérjéi és szénhidrátjai könnyen emészthetővé válnak, a glutén is lebomlik. Sok bélbetegség gyógyítható fermentált élelmiszerek rendszeres vagy akár kúraszerű fogyasztásával. Gluténmentes étrenden pedig nem kell lemondanunk a roppanós kennyérről! Egyszerű, olcsó, egészséges és gyorsan elkészíthető! Fontos: a glutén 48-72 óra alatt bomlik le, a
kovász
Elolvasom
  • Közzétéve Kenyérsütés
Tovább

Kovászos kenyér készítése otthon egyszerűen | legjobb recept

január 11, , Receptvadász
Kovászos kenyér készítése otthon egyszerűen
A legjobb, eredeti kovászos kenyér receptje! Miért jó a kovászos kenyér? Mire figyelj a kovász etetésénél és a kenyérsütésnél? Aki csak kacérkodott a gondolattal, hogy otthon, maga készítené el a mindennapi friss kenyerét, vágjon bele! A megfelelően tenyésztett házi kovászból készült kenyér sokkal kevésbé fogja megterhelni a szervezetüket, mint a bolti fehér kenyér. A búzaliszt
Kenyérkenyérsütéskovászpékáru
Elolvasom
  • Közzétéve Kenyérsütés
Tovább

Kovász frissítése, etetése

október 29, , Receptvadász
Alábbiakban a legfontosabb tudnivalók, egy-két szabály és jótanács az anyakovász frissítéséhez: Ahhoz, hogy mindig bevethető legyen, legalább hetente egyszer, de inkább kétszer etetni, frissíteni kell. Frissítés során a kovászmaghoz adott liszt mindig legalább ugyanannyi, de inkább kétszerese kell legyen a kovászmag tömegének, különben éhes marad, összeesik, felemészti önmagát, legyengül, elsavasodik. Másképp fogalmazva inkább ritkábban, de
Kenyérkovász
Elolvasom
  • Közzétéve Kenyérsütés
Tovább

Kovász készítése: a legjobb recept, amit kár lenne nem megosztani

október 29, , Receptvadász
Kovászos készítése kenyérsütés
Jó kenyér nem létezik kovász nélkül, amit a kenyér készítése előtt kell elkészítenünk. Maga a kovász liszt és víz keveréke, ami egy idő után erjedésnek indul a mindenhol jelen lévő mikroorganizmusoknak, élesztőgombáknak köszönhetően. Az élesztőgombák termelik a széndioxidot, ettől válik levegőssé a kenyér tésztája, a hasznos baktériumok pedig tejsavat hoznak létre, amitől a kenyér jó
gluténmentesKenyérkovászlegnépszerűbbpékáruprobiotikum
Elolvasom
  • Közzétéve Kenyérsütés
Tovább

ÉRDEKES TARTALMAK

  • Bodzaszörp készítése hagyományosan, tartósítószermentesen

    A bodza virágokból szárítva készülhet tea, pezs...
  • gyros pita

    Gyros recept: házi készítésű görög csirke gyros

    Legnépszerűbb gyros recept A gyros a világ egyi...
  • rétes recept

    Hagyományos rétes receptek: káposztás, almás, mákos, meggyes rétes

    Vegyük először az egyszerűbb, majd a kissé komp...

© 2023 Receptvadász Minden jog fenntartva.

TOP