Bármely mennyei mediterrán recept építőköve a tengeri só, a bors, az olívaolaj, a vaj, a fokhagyma, a citrom és a különféle hihetetlenül friss fűszernövények finom kombinációja.
A nyárias ételeket elkészíthetjük egész évben ha rendelkezünk friss fűszernövényekkel. Az egyszerű bolti paradicsomszószos tészta azonnal életre kel, ha friss bazsalikomot és nyers fokhagymát adunk hozzá. A fűszerkert az a fajta luxus, ami bárki számára elérhető.
A fűszernövények nem csupán fűszerek, hanem gyógynövénykék is egyben, sok jó és kedvező élettani hatással rendelkeznek: vértisztító, vérnyomás-szabályozó, étvágykeltő, vízhajtó, fertőtlenítő (vírus- és baktériumölő), élénkító… stb hatásuk van.
Melyek a leggyakoribb konyhai fűszernövények?
Ezek a legnépszerűbb fűszernövények, cserepes növényként vagy vetőmagok formájában is megvásárolhatók.
- Bazsalikom
- Kapor
- Tárkony
- Koriander
- Zsázsa
- Levendula
- Lestyán
- Babérlevél
- Majoránna
- Menta
- Medvehagyma
- Oregánó
- Petrezselyem
- Rozmaring
- Zsálya
- Metélőhagyma
- Kakukkfű
- Citromfű
Bemutatom a fűszerek, gyógynövények gyógyászati hatásait. Részletes leírással arról, hogy mikor, mennyit és milyen formában szabad belőlük fogyasztani. Kattintson a linkre