Mi a ropogós libatepertő elkészítésének titka? Van egy-két trükk, amire érdemes odafigyelni a libatepertő készítésénél.
Hozzávalók: Libaháj 4 kg, Só 1 dkg
Tökéletes libatepertő elkészítése
- A libahájat megtisztítjuk, az esetlegesen benne maradt tokokat kiszedjük. Nagyobb darabokra vágjuk, minden darabka közepét megvágjuk kétszer (így a gőz el tud párologni, a zsír jobban kisül).
- Főzőedénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi. Nagy lángon, párszor megkeverve olvasztani kezdjük, fedővel letakarva. Miután a vizet elfőtte, lejjebb vesszük alatta a lángot, már csak a saját zsírjában sül, a fedőt is levesszük.
- Mikor a libazsír teljesen áttetszővé, tisztává sült, levesszük a tűzről és vizes kézzel rá fröcskölünk, majd gyorsan visszarakjuk a fedőt rá. Ennek a mutatványnak az a lényege, hogy gőz keletkezzen, amitől finom ropogós libatepertőt fogunk kapni.
Várunk pár percet, majd kiszedjük a zsírjából mielőtt megdermedne és jól megsózzuk.